Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT

Contar
Kort om utbildningen
1 dag
3 160 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-13 - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Distans
3 160 SEK
2020-11-13

Kursbeskrivning

Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT

Hur kan du hjälpa andra att inte ge upp trots motgångar? Vi har nog alla upplevt de stunder där det känns hopplöst, när man inte orkar stångas med ett problem och inte känner att man har de rätta förutsättningarna eller egenskaperna för att klara av en specifik uppgift eller situation. Den som har en inneboende kämparanda som kallas för ”grit” kommer ur detta tillstånd lättare och hittar snabbare sitt jävlar anamma för att nå det mål man ställt in siktet på, eller för att kunna hålla sig kvar på den valda vägen.

I kursen Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT lär du dig hur du kan utforska och framkalla drivkraft och uthållighet hos barn, unga och vuxna med hjälp av principerna inom ACT, MI och GRIT. Vi baserar kursen på kursledare Liria Ortiz bok: ”Motiverande samtal, MI och GRIT med ensamkommande”.

 • ACT är en förkortning av terapiformen Acceptance and Commitment Therapy som är en utveckling av den kognitiva beteendeterapin (KBT).
 • MI kommer från engelskan Motivational Interviewing och vi översätter det i Sverige som Motiverande samtal.
 • GRIT kan beskrivas som en förmåga till ihärdighet som underlättar för att nå långsiktiga mål och inte ge upp vid motgångar.

Under kursdagen får du korta teoretiska introduktioner och dialogexempel som demonstrerar hur du kan arbeta med ACT, MI och GRIT med syfte att förstärka uthålligheten vid motgångar. Du får med dig handfasta arbetsverktyg att använda som stöd i vardagssituationer, rådgivning, i skolan, utredning eller behandling.

Online och på plats hos oss

Kursen är mixad på så sätt att den ges både på distans via video-plattformen Zoom och tillsammans med de deltagare som vill gå kursen på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

 • Hur förstärker man hopp och styrkor?
 • Introduktion till Motiverande samtal
 • Introduktion till ACT
 • Vad är motivation?
 • Vad ska jag tänka på när det gäller dem som håller på att ge upp eller redan har gjort det?
 • Introduktion till GRIT
 • Tillämpningsövningar
 • Förändringsprat och GRIT
 • Information i dialog och GRIT

Kursledare

liria ortiz act, mi och grit

Kursledare är Liria Ortiz. Liria är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp. Liria utbildar i motiverande samtal (MINT) och vann det Stora Psykologpriset år 2017. Hennes böcker hittar du bland annat hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. Liria har också medverkat som Psykolog och motivationsexpert i flertalet olika tidningar och tv- samt radioprogram.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 20 recensioner.

Mikael Å
(3)
Kunnig föreläsare med intressant tema. Bra mix av föredrag,reflektion och återkoppling. Lite svårt att hålla fokus en heldag via länk.
Mikael
(4)
Bra mix av film, reflektion och egna tankar
kursdeltagare
(5)
Jag tycker att kursen var otroligt lärorik. Lärt mig mycket om hur jag ska försöka ge lite styrka och finna hopp i svåra situationer. Tusen tack!

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konsten att hålla ut vid motgångar med ACT, MI och GRIT från Contar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 20 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 185 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar