Visa utbildning.se som: Mobil

Konsten att gnälla

Contar
Kort om utbildningen
1 dag
3 160 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Mer information om kursens datum kommer inom kort. - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Distans
3 160 SEK
Mer information om kursens datum kommer inom kort.

Kursbeskrivning

Stoppa gnäll – hos andra och dig själv

Vi har alla träffat gnällspiken som klagar på allt från vädret, till chefen, till priset på bananer i ett och samma andetag. Hur kan du bemöta en person eller grupp som gnäller? Börja med att lyssna på budskapet, bekräfta och samarbeta kring lösningar.

Eller… är det kanske du själv som står för gnällandet? Lite gnäll är ok samtidigt som du skulle känna dig lite nöjdare om du får veta varför du gnäller, vad vill du uppnå när du gör det och vad kan du göra istället.

Har du eller någon i din arbetsgrupp fastnat i gnällfällan? Vill du lära dig strategier för att tackla gnället? Föreläsning är baserad på Liria Ortiz kommande bok Konsten att gnälla. Stoppa gnäll – hos andra och dig själv.

Konsten att gnälla

Varför gnäller vi? För att få känna gemenskap eller få utlopp för ilska och ledsenhet?
Vilken är skillnaden mellan äkta sorg, berättigad kritik eller gnäll? Vad kan du göra åt ditt eget och andras vardagsgnäll?

Det här är en kurs i att hantera gnäll hos andra och dig själv.

Online eller på plats hos oss

Kursen är mixad på så sätt att den ges både på distans via video-plattformen Zoom och tillsammans med de deltagare som vill gå kursen på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande:

• Vad brottas du med när det gäller gnäll?
• Vad är gnäll och vad inte är gnäll
• Gnäll i organisationer och deras ansvar
• Gnäll och hjärnan
• Gnäll och dess funktion
• Vad göra?
• ACT Acceptance and Commitment Therapy
• Kursutvärdering
• Kursintyg


Kurslitteratur

Obligatorisk kurslitteratur är boken ”Konsten att gnälla. Stoppa gnäll – hos andra och dig själv” av Liria Ortiz. Köpes på Adlibris eller Bokus.

Kursledare

liria ortiz konsten att gnälla contar

Kursledare är Liria Ortiz. Liria är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp. Liria utbildar i motiverande samtal (MINT) och vann det Stora Psykologpriset år 2017. Hennes böcker hittar du bland annat hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. Liria har också medverkat som Psykolog och motivationsexpert i flertalet olika tidningar och tv- samt radioprogram.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Konsten att gnälla, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra! Användbar kurs för mig att frigöra mer energi, användbart i samtal
Maria Sten
(5)
Kursen är användbar för att hantera grupper på arbetsplatser samt att hantera klienter som fastnat i ett negativt (gnällande) beteende. Rekomenderas för chefer och konusuleter som jobbar med grupper som inte fungerar och med dålig komunikation.
Kursdeltagare
(5)
Jag tycker att ACT referensen var väldigt bra och tydlig. Även hur uppmärksamheten spelar in. Att det är en balans. För mycket uppmärksamhet och "lyssnande" kan göda gnället men lagom dos kan "dämpa" Lyssnar vi för lite kan gnällandet öka. Att lösningar ofta inte är det som den gnällande eftersöker i stunden. Tydligt hur "gnäll" smittar. En intr...
Visa mer

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konsten att gnälla från Contar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 185 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar