Visa utbildning.se som: Mobil

Grundkurs - Anhörig

Contar
Kort om utbildningen
2 dagar
6 320 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Grundkurs - Anhörig

En två dagars grundkurs med anhörigfrågor.

Dag 1 – Att vara anhörig och/eller medberoende
Dagen fokuserar på att gå igenom anhörigbegreppet. Exempelvis; när är man anhörig eller vad innebär det att vara medberoende?
Syftet med dagen är att gå igenom innebörden av att vara anhörig samt få en förståelse och insikt om medberoendets olika perspektiv och uppkomst.

Dag 2 – Den anhöriges kris
Dagen kommer att handla om den anhörigas dilemman. Vad händer när den anhöriga hamnar i en egen kris?
Syftet är att ge en insikt om hur det kan vara att vara anhörig till någon med psykisk eller somatisk ohälsa eller beroendeproblematik. Samt att titta närmare på den anhöriges egna specifika dilemman, såsom skuld, skam, ilska, sorg, livets mening och ensamhet.

Målgrupp

Contars kurser inom anhörigfrågor riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och praktiskt träna på att bemöta människor som är anhöriga. Till exempel anhörig eller närstående till någon med psykisk eller somatisk ohälsa eller någon form av beroendeproblematik.

Målet med kursen är att lyfta fram och förstå den anhöriges perspektiv, utsatthet och problematik. Framför allt den anhöriges egna stressorer och hälsa. Du erhåller en mängd verktyg för att kunna bemöta de speciella och existentiella dilemman som man som anhörig kan ställas inför.

Examen, diplom m.m.

Contar erbjuder en två dagars grundkurs i anhörigfrågor. För den som har gått grundkursen finns det möjlighet att välja någon av våra fortsättningskurser i ämnet anhörig. Har du gått alla kurser inom Anhörig samt vår Grundkurs i KBT så kan du genomföra ett kunskapstest och därefter erhålla ett diplom som Anhörigpedagog.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs - Anhörig, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtalsterapi. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring.  Vår allra viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs - Anhörig!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 136 recensioner.
Alla recensioner för arrangören