Visa utbildning.se som: Mobil

Fortsättningskurs Anhörig – Anknytning och Stress

Contar
Kort om utbildningen
2 dagar
6 320 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Hösten 2019 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Fortsättningskurs Anhörig – Anknytning och Stress

En två dagars fortsättningskurs med anhörigfrågor. För att kunna gå denna kurs krävs Grundkursen – Anhörig

Dag 1 – Anknytning ur ett anhörigperspektiv
Dagen fokuserar på anknytning. Exempelvis: Om någon av de ursprungliga anknytningspersonerna blir fysisk/psykisk sjuk, hur kan det eventuellt påverka anknytningen?
Syftet med dagen är att bättre förstå vad och hur anknytningssystemet kan aktiveras

Dag 2 – Stress ur ett anhörigperspektiv
Vad är stress ur psykologiskt, fysiologiskt och existentiellt perspektiv? Hur kan kraven och förväntningarna se ut från samhället/vänner/kollegor på dig själv som anhörig. Vad säger normerna, kulturen? Hur kan kraven påverka den anhöriges stressorer. Vad händer med den anhöriges stressnivå/ångest?
Syftet är att belysa den anhöriges specifika utsatthet ur ett psykologiskt, fysiologiskt och existentiellt perspektiv för att skapa en större förståelse för den anhöriges situation.

Målgrupp

Contars kurser inom anhörigfrågor riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och praktiskt träna på att bemöta människor som är anhöriga. Till exempel anhörig eller närstående till någon med psykisk eller somatisk ohälsa eller någon form av beroendeproblematik.

Målet med kursen är att lyfta fram och förstå den anhöriges perspektiv, utsatthet och problematik. Framför allt den anhöriges egna stressorer och hälsa. Du erhåller en mängd verktyg för att kunna bemöta de speciella och existentiella dilemman som man som anhörig kan ställas inför.

Examen, diplom m.m.

Contar erbjuder en två dagars grundkurs i anhörigfrågor. För den som har gått grundkursen finns det möjlighet att välja någon av våra fortsättningskurser i ämnet anhörig. Har du gått alla kurser inom Anhörig samt vår Grundkurs i KBT så kan du genomföra ett kunskapstest och därefter erhålla ett diplom som Anhörigpedagog.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fortsättningskurs Anhörig – Anknytning och Stress, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtalsterapi. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring.  Vår allra viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fortsättningskurs Anhörig – Anknytning och Stress!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 116 recensioner.
Alla recensioner för arrangören