Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Existentiella samtal och coaching

Contar
Kort om utbildningen
10 dagar
36 800 SEK exkl. moms
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Existentiell coaching - diplomutbildning

Vem är jag? Vad vill jag? Vad är mening?

Existentiella samtal och coaching har sina rötter i existentiell filosofi och psykologi. Sedan antiken har filosoferna undersökt ämnen som är lika aktuella idag som då: Vad är det att vara människa? Hur är det att leva i relation till andra? Och hur kan man hantera sin frihet och alla sina valmöjligheter?

Existentiella samtal är viktiga i vår tid eftersom de inte i första hand är målinriktade utan snarare utforskar människans unika situation med inspiration från filosofin. Samtalet sker i dialog med klientens fråga i fokus och ger möjlighet att vidga sin syn på vad det är att vara människa. Det kan handla om en aktuell livsfråga – arbete, kärlek, val, ansvar – eller om mänskliga grundvillkor som döden och meningen.

EXISTENTIELL COACHING I VÄRLDEN

Existentiell coaching finns förutom i Sverige i Europa, Kanada, Latinamerika, Afrika och Asien. Viktiga företrädare är Ernesto Spinelli, Alfried Längle och Emmy van Deurzen. I London på NSPC, New School of Psychotherapy and Counselling går det också ta en master i existentiell coaching.


OM UTBILDNINGEN

Den första terminen ägnar vi oss åt filosofi och självreflektion. Du får en introduktion till de viktigaste filosoferna och den existentiella människosynens mest centrala begrepp. Du får också lära dig den speciella samtalsmetodik som vi arbetar med, den fenomenologiska. I samarbete med en annan deltagare får du använda dina nya kunskaper i relation till dig själv. Den andra terminen har du dina första utbildningsklienter, får mer existentiell samtals- och coachingmetodik och handledning med filosofisk fördjupning.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

KURSLEDARE

Ann Lagerström

Ann Lagerström, certifierad existentiell coach, existentiell vägledare,  fil. mag., ledarskapskonsult, handledare, mindfulnessinstruktör. Studerat existentiell filosofi och psykologi på Södertörns högskola och SEPT.
KONTAKT 070 5562556

Annalena Sund Aillet

Annalena Sund Aillet, certifierad existentiell coach,  leg. psykolog,  leg. psykoterapeut, handledare och  lärare i psykoterapi, mindfulnesslärare. Studerat existentiell filosofi och psykologi på Södertörns högskola och SEPT.
KONTAKT 072 3099979

Målgrupp

Utbildningen Existentiell coaching är ett första steg på en vidareutbildning för dig som redan har ett samtalsyrke och som vill komplettera med ett existentiellt perspektiv. Kanske vill du använda kunskaperna i din nuvarande yrkesroll, eller så tänker du dig en framtid där du mer specifikt ägnar dig åt olika former av existentiella samtal. Målet för utbildningen är att ge dig en fördjupad kompetens att möta människor i svårigheter och dilemman av existentiell art.

Kursinnehåll

VAD
Vidareutbildning i existentiella samtal och coaching för dig som har ett samtalsyrke.

HUR
Två terminer, totalt 10 utbildningsdagar plus en uppföljningsdag efter cirka tre månader.
Föreläsningar, workshops, litteraturstudier, utbildningsklienter och handledning.


Termin 1
5 dagar: Existentiell filosofi och psykologi, fenomenologisk teori och personlig utveckling.

Termin 2 
5 dagar: Fenomenologisk praktik, samtalsmetodik, klientarbete, handledning med filosofisk fördjupning.

Uppföljningsdag
En uppföljningsdag efter tre månader. Vi delar erfarenheter och fyller på med ny kunskap.

Upplägg

Utbildningen omfattar föreläsningar, workshops, enskilda, par- och gruppövningar med fokus på personlig och professionell utveckling, litteraturstudier och skrivuppgifter. Deltagarna kommer också att ha utbildningsklienter och få handledning med filosofisk fördjupning.

Termin för termin

Den första terminen, består av studier i existentiell filosofi och psykologi och fenomenologisk teori med fokus på förståelse av sitt eget vara i världen. Deltagarna kommer också att coacha varandra.

Den andra terminen, är inriktad på det professionella hantverket. Vi studerar fenomenologisk samtalsmetodik och existentiell coachingteknik. Under den här terminen har deltagarna också externa utbildningsklienter och grupphandledning med filosofisk fördjupning.

Utbildningen innehåller också skrivuppgifter. Den första terminen kommer deltagarna att få utforska sig själva i relation till den existentiella filosofin, psykologin och coachingen. Den andra terminen utgår vi från klientarbetet. Hur kan samtalen förstås med hjälp av existentiell filosofi, psykologi och coaching?

Antagningsprocedur

KOMPETENSKRAV
Eftersom utbildningen i existentiella samtal och coaching är en vidareutbildning bör deltagarna redan ha professionell erfarenhet av samtal. Det innebär att den som söker till utbildningen behöver antingen ha en grundutbildning där det ingår samtal och/eller arbetslivserfarenhet i ett yrke där samtalet är centralt.

Examen, diplom m.m.

EXAMEN

För att deltagarna ska få ut sitt diplom ska de ha varit närvarande vid alla kursdagarna (det går att vara borta någon gång och då kompensera med en skriftlig rapport). Deltagarna ska också ha haft två utbildningsklienter som de träffat minst 6 gånger (1 inledande gång och 5 samtal). De ska också vara godkända på handledningen och på sina texter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Existentiella samtal och coaching , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Existentiella samtal och coaching från Contar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Existentiella samtal och coaching !

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 185 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar