Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - Grundkurs

Contar
Kort om utbildningen
2 dagar
6 320 SEK exkl. moms
   
Distans, Stockholm
act grundkurs contar

Kursbeskrivning

Att acceptera det som är – och hitta nya vägar

I terapiformen Acceptance and Commitment Therapy, kort kallat ”ACT”, arbetar du för att finna en acceptans och nya förhållningssätt inför upplevda problem. Du lägger stor vikt vid nuet och en medveten närvaro för att kunna upptäcka vad som händer i kropp och sinne i olika situationer, och uppmärksamma hur detta påverkar dig. Vidare arbetar du för att hitta mer funktionella tanke- och beteendemönster för att handskas med situationen. En återkommande stödfras inom ACT är ”Hjälper det här sättet att tänka/göra mig närmare det slags liv jag vill leva?”.

Användningsområden

ACT är en utvecklingsgren av den kognitiva beteendeterapin (KBT). Likt KBT-n är ACT evidensbaserad och har visat på mycket goda resultat vid olika typer av behandling som exempelvis vid kronisk smärta, missbruk och depression. Man arbetar med ACT även vid andra former av tillstånd där man fastnat i rigida och dysfunktionella tankebanor och beteendemönster. Man använder därför ACT flitigt också vid olika slags ångesttillstånd, ätstörningar, stressrelaterad ohälsa samt inom parterapi, livsstilscoaching och preventionsträning för stress och psykisk ohälsa på arbetsplatser.

Om utbildningen

Vi erbjuder dig en grundkurs i ACT där du lär dig de basala färdigheterna och får öva på ett antal av dem. Till dessa hör bland andra medveten närvaro, acceptans och defusion – att se tankar för vad de är – bara tankar – och sedan välja handling utifrån värderingar.

Online eller på plats hos oss

Deltagande på denna kurs sker antingen online via vår digitala utbildningsplattform eller på plats hos oss i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Contars kurser i ACT vänder sig till dig som vill lära dig mer om denna terapimetod och hur du kan stötta andra i samtal och behandling med hjälp av ACT. Våra kurser erbjuder en mix av teori och praktik och vi arbetar i små klasser för att underlätta gruppdiskussion.

Kursledare

gabriella svanberg act

Kursledare är Gabriella Svanberg
Gabriella är leg. psykolog och specialist i neuropsykologi och har över 20 års erfarenhet av arbete inom psykiatri, LVM vård (missbruk), utrednings- och behandlingsarbete inom LVU- och HVB-hem samt från jobb inom företagshälsovård.

Gabriella har också skapat ett behandlingsprogram enligt mindfulnessbaserade Acceptance and Commitment Therapy (ACT) för missbruk. Man utvärderade gruppbehandlingen på sju sessioner och prövade denna vetenskapligt inom statens Institutions Styrelse med god framgång. Vidare implementering pågår. Om detta projekt publicerades en artikel i ”The Journal of Substance abuse and Rehabilitation”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - Grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 12 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(4)
Mycket kompetent, sympatisk o rolig föreläsare. Snyggt jobbat!
Kursdeltagare
(4)
Bra och närvarande föreläsare

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - Grundkurs från Contar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 185 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar