Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbar som chef

Consensus Sverige AB
Kort om utbildningen
9 dagar
45 000 SEK exkl. moms
   
Örebro

Kursbeskrivning

Hur skapas en robust organisationskultur där medarbetarna får förutsättningar att växa? Hur leder du tryggt och säkert med bibehållet fokus genom förändringar? Hur kan du som chef driva och utveckla ett hållbarhetsarbete? Och hur kommunicerar du på ett sätt som stärker ditt och organisationens varumärke? Det här och mycket mer ingår i vårt nya utbildningsprogram för vana chefer och ledare som vill utvecklas och få nya kunskaper.

Framtidens ledare möter nya utmaningar och behöver därför nya förmågor. Med en samhälls- och digitaliseringsutveckling som går på högvarv går det inte att luta sig tillbaka och leva på gamla meriter – du måste som ledare ständigt vara i framåtrörelse för att kunna sätta och hålla riktningen för ditt team eller din organisation.

Ledarskapsprogrammet Hållbar som chef låter dig som har några års erfarenhet av att vara chef och ledare utvecklas, utmanas och utvidga ditt chefsnätverk. Under ledning av erfarna, kompetenta och framåtblickande utbildare får du nya och fördjupade perspektiv på högaktuella frågor som du möter i din vardag inom områdena:

 • Organisation och ledarskap
 • Förändringsledarskap
 • Hållbar utveckling
 • Ledarens kommunikation

För att lyckas som chef behöver du vara hållbar över tid trots högt tempo, ökade krav och ett alltmer gränslöst arbetsliv. Med nya insikter och konkreta verktyg ger programmet dig förutsättningar att jobba för en mer hållbar utveckling för organisationen, teamet, medarbetarna, klimatet och inte minst dig själv.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Innehåll

Organisation & ledarskap (2 dagar)
Dina val och handlingar som ledare ger effekt i organisationen och ju mer kunskap du har desto större är chansen att du lyckas. Här får du kunskap och verktyg för att förstå och påverka den organisation du verkar i, anpassa ditt ledarskap efter situationens krav och medvetet utveckla ett positivt organisationskultur- och värderingsarbete samt för att agera tryggt som ledare i utvecklingen av både team och individer.

 • Organisation & organisering
 • Ledarskap
 • Vidareutveckla team och individer
 • Organisationskultur & värderingar

Förändringsledarskap (2 dagar)
Idag måste ledare vara beredda på att hantera snabba förändringar och leda i oväntade situationer. Du behöver vara både modig och skicklig för att kunna sätta mål och hålla riktningen även när förutsättningarna snabbt förändras. Här får du verktyg för att utöva ett tydligt och hållbart ledarskap i förändring, driva och utveckla din verksamhet framåt och skapa förutsättningar för dig som ledare och dina medarbetare att må bra och prestera väl.

 • Roll, mål och sammanhang
 • Teamutveckling
 • Kommunikation och feedback
 • Självledarskap


Hållbar utveckling (2 dagar)
Kraven på ökad hållbarhet kommer från många olika håll vilket ställer höga krav på ledare att ta in ett nytt perspektiv i befintliga processer, och att ompröva gamla arbetssätt. Här får du kunskap och verktyg för att framgångsrikt kunna driva och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet i organisationen. Du får kunskap om hållbar utveckling, ett stärkt engagemang i hållbarhets­frågorna och konkreta verktyg för att omsätta era hållbarhets­mål i praktiken.

 • Vägen till hållbar utveckling
 • En modell för hållbart ledarskap
 • Verktygslåda för förändringsledare
 • Framgångsfaktorer och fallgropar i hållbarhetsarbetet


Ledarens kommunikation (2 dagar)
Som ledare är kommunikationen ett av dina starkaste och mest använda verktyg. Du motiverar, inspirerar, formulerar och tydliggör mål, riktning och resultat. Här får du metoder och träning i att använda olika medel för att stärka ditt och din organisations varumärke, skapa trovärdighet, inspiration och tydlighet både i fysiska och webbaserade forum.

 • Effektfull kommunikation
 • Kommunikativt ledarskap
 • Kommunicera det svåra budskapet
 • Digital kommunikation


Uppföljning (1 dag)
Vi följer upp, sammanfattar och blickar framåt. Utifrån programmets innehåll och dina och gruppens insikter diskuterar vi gemensamt möjligheter, utmaningar och lösningar för ett modernt och hållbart ledarskap.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbar som chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Consensus Sverige AB

Consensus Sverige AB

Om Consensus

Consensus startades 2002 som ett renodlat utbildningsföretag. Utifrån våra kunders behov och vår egen vilja att utvecklas har vårt utbud utökats. Idag är vi ett företag som erbjuder affärsdriven kompetensrådgivning inom utbildning, rekrytering och konsulttjänster. Vår helhetslösning lyfter individer och verksamheter...


Läs mer om Consensus Sverige AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Consensus Sverige AB

Aspholmsvägen 9
702 27 Örebro

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbar som chef från Consensus Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbar som chef!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 131 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar