Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

Confex
Kort om utbildningen
5 dagar
28 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-28 - Stockholm
Göteborg, Helsingborg, Stockholm
Kommande starter
Stockholm
28 800 SEK
2020-09-28

Stockholm
28 800 SEK
2020-10-12

Göteborg
28 800 SEK
2020-10-26

Helsingborg
28 800 SEK
2020-11-16

Kursbeskrivning

UGL - Utveckling av Grupp och Ledare


Vill du inspireras och utvecklas i din roll som ledare eller medarbetare?
UGL är en internatutbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas som ledare och medarbetare. Sedan 1981 har utbildningen varit en grundkurs för blivande officerare och är idag en av Sveriges mest populära och meriterade ledarskapsutbildningar inom alla branscher.

UGL står för utveckling av grupp och ledare – målsättningen är att du ska få erfarenhet av gruppdynamiska situationer och förståelse för din roll i dessa. Genom att synliggöra de mer eller mindre omedvetna processer, som pågår i gruppen, ökar du din självkännedom.

UGL bygger på upplevelsebaserad inlärning där du som kursdeltagarna går igenom en följd av enskilda och gemensamma uppgifter. Du får en rad reflektionsverktyg för hur du själv påverkas av och påverkar andra i olika situationer både privat och arbetsrelaterat. I tillägg får du insikt i ledarskapets möjligheter och problematik relaterat till gruppens mognadsutveckling.

Målgrupp
UGL-kursen lämpar sig både för personer som har en arbetsledande befattning och för de som ingår i en arbetsgrupp. Den vänder sig till dig som vill förstå ledarskap och medarbetarskap i grupper och hitta din roll i dessa. UGL kan upplevas som en krävande kurs, därför bör du vara utvilad och i god balans inför kursstart. 

Intensiv internatutbildning

 • Tid: 5 dagars internat (du bor på samma ställe som kursen är) Start dag 1 med frukost 09.30 och avslutning dag 5 senast 15.00
 • Antal deltagare: 8 – 12 personer i ”främlingsgrupp”, det vill säga deltagare som inte känner varandra sedan tidigare. Detta för att reflektion och öppenhet inte ska påverkas av olika beroendeförhållanden.
 • Övrigt: Det är en intensiv vecka med långa dagar och vi rekommenerar att du tar ledigt från jobbet. Det är inte möjligt att komma och gå under kursens gång eller att utföra annat arbete eller studier. Om man av något skäl behöver avbryta kursen bör denna genomföras, från sin början, vid annat tillfälle. 

Försvarshögskolan äger och kvalitetssäkrar utbildningen kontinuerligt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Målsättning/kursinnehåll

 • Förstå dina egna behov, beteenden och påverkan på andra i en grupp
 • Kunna urskilja olika stadier i en grupps utveckling och det egna förhållningssättet relaterat till dessa
 • Förstå grupper och gruppers utveckling
 • Förstå behovet av olika ledarskapsstilar beroende på gruppens mognad och utveckling
 • Så ger du och tar utvecklande feedback
 • Så kommunicerar du direkt och klart
 • Kunna se, förstå och hantera konflikter
 • Fungera effektivare som ledare och gruppmedlem

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL - Utveckling av Grupp och Ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera UGL - Utveckling av Grupp och Ledare!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar