Visa utbildning.se som: Mobil

Skapa film för sociala medier

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Skapa film för sociala medier


Gör dig mer eftertraktad på din arbetsplats
Denna kurs vänder sig till dig som idag arbetar med och ansvarar för material på webb och sociala medier och vill lära dig att skapa rörligt innehåll med enkla medel som ändå ger hög kvalitet med hjälp av mobilen. Efter avslutad kurs kommer du att kunna producera rörligt innehåll på din arbetsplats, vilket kommer göra dig mer eftertraktad. Inga förkunskaper krävs.

Sociala medier älskar video
Den rörliga bilden har blivit ett allt mer självklart verktyg för företag och organisationer som vill kommunicera i sociala medier. Det går knappt längre att avstå, då kunderna förväntar sig snabb och lättbegriplig information.

Möjligheterna är många, men det är också fallgroparna. Denna kurs ger dig en grundläggande förståelse för hur samspelet mellan film och sociala medier fungerar och hur produktionen kan ske på mest effektiva sätt. För att du ska få ut maximal kunskap så blandar vi teori med praktiska övningar, inspiration och handfasta tips.

Du får lära dig produktionsprocessen - från idé till inspelning, redigering och publicering. Vi kommer även att fördjupa oss i strategier - hur du når din målgrupp och hur du kan optimera din film för att sökmotorerna ska hitta den.

Målet är att du som kursdeltagare ska få redskapen för att navigera rätt och känna dig trygg i att börja utnyttja de fantastiska möjligheter som film i sociala medier ger.

Vid slutet av denna tvådagars utbildning kommer du att:

  • Ha grundläggande förståelse för hur samspelet mellan film och sociala medier fungerar
  • Kunna upprätta en innehållsstrategi för sociala medier
  • Ha praktiska kunskaper om hur produktionsprocessen går till och skapa egen film – från idé, redigering och publicering.
  • Kunna optimera din film så att sökmotorerna hittar den.

Målgrupp
Kommunikatörer, Marknadsförare, Informationsansvariga, Social mediamanagers, Eventansvariga, Journalister, Egna företagare.
Inga förkunskaper krävs.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare:

Daniel Schmölker
Kursledare dag 2: Produktionsprocessen
Daniel är frilansfilmare med universitetsexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap. Samtidigt är han tillräckligt ung för att sociala medier ska ha format hans filmuttryck. Daniel har lika bra koll på de rådande visuella trenderna som utvecklingen inom kamera- och klippteknik. Bland hans uppdragsgivare finns företag och organisationer som vill utöka sin digitala närvaro med video för sociala medier, exempelvis Malmö universitet, Greenpeace och Smartphoto.
Julia Tuvesson
Kursledare dag 1: Sociala medier
Julia Tuvesson är matskribent, Instagramprofil och författare. Med hjälp av sociala medier har Julia på egen hand byggt upp sitt varumärke, Tuvessonskan, med närmare 37 000 följare på Instagram. Julia har en kandidatexamen i etnologi med inriktning på digital kommunikation och sociala medier. För sitt arbete med sociala medier har hon fått utmärkelser som Årets nyföretagare Malmö 2018, en tvåfaldig nominering till Sveriges bästa matblogg samt blivit framröstad till Årets Mat-Instagrammare 2017. Julia har en gedigen erfarenhet av att arbeta operativt och strategiskt med såväl sina egna som andra företags digitala kanaler och vet hur du på ett effektivt sätt bygger varumärke med hjälp av visuell storytelling.

Kursinnehåll

Läringsmål - kursen går bland annat igenom:

  • Öka din förståelse för hur samspelet mellan film och sociala medier fungerar
  • Stärk ditt varumärke, driv trafik till din webbplats samt öka antalet konverteringar
  • Lär dig praktiskt hur produktionsprocessen A-Ö går till
  • Få verktygen om hur du enkelt skapar visuellt engagerande filmer för dina sociala medier
  • Hitta din målgrupp och optimera för sökmotorerna

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skapa film för sociala medier, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skapa film för sociala medier!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar