Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Retorik för kvinnor

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Retorik för kvinnor

Kursbeskrivning

Retorik för kvinnor

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som kvinna som har en roll där du förväntas att ta plats och framföra budskap tydligt och trovärdigt, eller att du helt enkelt önskar ta mer plats och göra skillnad med det du säger. Målet med kursen är inte att du ska lära dig kommunicera ”manligt”, utan att utveckla dina personliga styrkor och få koll på vanliga falluckor. Att känna till de hinder och luriga situationer som du som kvinna hittar på retorikens arena.

Du arbetar som chef/ledare, VD, styrelsemedlem, personalansvarig, projektledare, säljare, utbildare, administratör, entreprenör, kommunikatör etc.

Varför ska du välja denna kurs?
Känner du att du vill bli ännu mer retoriskt säker och nå fram mer med ditt budskap med tyngd och auktoritet? Behöver du bli säkrare i ditt sätt att presentera och övertyga? Vill du kunna hantera starka personligheter – män som kvinnor? Känner du igen dig – då är kursen ”Retorik för kvinnor” något för dig!

Retorik är ett enormt viktigt arbetsredskap och denna kurs tar upp retoriken ur ett kvinnligt perspektiv och reder ut de fördomar som finns och hur man kan hantera och bemöta dem. Att ha ordet i sin makt och kunna använda det på ett övertygande sätt är otroligt viktigt för att nå framgång. Vi kan dock aldrig tvinga någon att lyssna på oss, men vi kan få människor att vilja göra det med rätt retorisk teknik.

Under denna kurs hjälper vi dig att få de verktyg som behövs för att du ska kunna göra din röst hörd i situationer då du är i minoritet eller på din arbetsplats, där det är många som samsas om utrymmet. Som kvinna kan du dessutom sättas på prov av din omgivning på ett annat sätt än vad många män upplever sig göras. Genom teoretiska inslag och många praktiska övningar lär du dig hur du bygger upp din pondus och får dig att växa i din retoriska roll för att nå ut till dina åhörare. Du får också insikt i hur du kan bemästra härskartekniker.

Vi arbetar i mindre grupp där vi utbyter tankar och erfarenheter. Här är alla deltagare kvinnor – kursledaren också, vilket gör denna kurs unik och du kan känna dig avslappnad och bekväm. Med två dagar tillsammans med Sveriges bästa föreläsare inom området vågar du ta för dig, och vinner mer!

Efter denna tvådagars utbildning kommer du att:

  • Kunna leverera dina budskap med en större tyngd och tydlighet än tidigare
  • Vara beredd på, och kunna hantera, vanligt förekommande härskartekniker
  • Lära dig knepen som gör att du slipper osäkerhet och olust inför muntliga presentationer
  • Kunna representera dig och ditt företag på ett säljande och proffsigt sätt

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare:

Anna Ekblom
Anna Ekblom är retorikkonsult och föreläsare på Snacka Snyggt. Hon har en fil.kand i retorik och en fil.kand i psykologi, båda från Lunds Universitet. Kombinationen psykologi och retorik har gett henne en bred förståelse för hur man kan lösa många av de utmaningar som ofta uppstår. Anna är intresserad av att förstå de utmaningar som finns på arbetsplatserna och menar de flesta problem hänger ihop med en misslyckad kommunikation. Målet är att du, teamet, avdelningen och företaget ska ha en kommunikation som fungerar oavsett om det är internkommunikation, presentationssituationer eller dialogen med chefen.

Går du kursen "Retorik för kvinnor" med Anna som kursledare får du Elaine Eksvärds bok: "Snacka Snyggt" utan extra kostnad!

Kursinnehåll

  • Bli en trygg och personlig talare - Var dig själv även när du talar inför andra
  • Lär dig framgångsrik argumentation - Språk är makt, utnyttja dina styrkor och få koll på dina svagheter
  • Kommunicera säljande och övertygande - Tjäna både tid och pengar för ditt företag
  • Framför dina budskap med större självsäkerhet - Fånga åhörarnas uppmärksamhet, och behåll den!
  • Kursbok på köpet! Barbro Fällmans bok "Rätt sagt på rätt sätt / Eleine Eksvärds bok "Snacka Snyggt" - bok beroende på kursledare och ort.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik för kvinnor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik för kvinnor!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar