Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

PRINCE2® Practitioner -klassrumskurs

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
16 500 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

PRINCE2® Practitioner -klassrumskurs


Lär dig marknadens ledande projektmetod och få en international certifiering i projektledning

PRINCE2® (Projects in a Controlled Environment) är en strukturerad metod för effektiv projektledning. Det är en allmän metodik, baserad på bästa praxis, för ledning av alla slags projekt. Metoden har kommit att bli normgivande för organisationer samt ledning och övervakning av projekt i hela världen.

När du har genomfört PRINCE2® Foundation har du möjlighet att ta nästa nivå: Practitioner. 
Denna 2-dagars kurs syftar till att deltagarna ska lära sig att applicera och genomföra ett mindre komplicerat projekt, i en miljö som stödjer PRINCE2®. För detta ändamål är det nödvändigt att du har kompetensen som erhålls på foundationnivån. Under kursen kommer du att öva på att tillämpa och anpassa PRINCE2® på olika konkreta fall samt ta itu med de behov och problem som kan uppstå i ett projekt.

Kursen är detaljerad och fokus ligger på praktiska övningar och scenarier. Övningarna baseras på en fallstudie med ett liknande format som den som används i APM Groups Practitioner examen. Denna fallstudie kommer att användas för att testa den ingående förståelsen för tillämpningen av PRINCE2®

En kurs i PRINCE2® ger dig en metod i projektledning, samtidigt som du får kunskap och kompetans som gör att projekten du är involverad i går bättre. En certifiering ger dig ökade möjligheter till att få större ansvar och mer utmanade arbetsuppgifter.

Mål med kursen

Efter avslutad kurs ska deltagarna:

 • Känna till eller kunna kommentera detaljerade förklaringar av alla processer, teman och tekniker samt PRINCE2® ledningsprodukter, och hur de kan bli applicerade på särskilda situationer i ett visst projekt
 • Visa förståelse för sambanden mellan processer, teman, tekniker och ledningsprodukter i PRINCE2® samt att de kan tillämpa denna förståelse
 • Visa att de förstår skälen bakom processerna, teman och teknikerna i PRINCE2®
 • Visa att de förstår hur man kan anpassa PRINCE2® till olika projektmiljöer

 Vad får du på kursen?

 • Kursledare som är professionella PRINCE2® experter
 • 2 dagars klassrumskurs
 • 2 testexamen
 • PRINCE2®-manualen
 • Kursmaterial
 • Certifieringsexamen
 • Internationellt certifieringsbevis som dokumenterar certifiering i PRINCE2®

Vem passar kursen för?
Kursen är både för dig som redan är projektledare och dig som vill bli det. Den passar också för andra nyckelpersoner som är involverade i olika delar av projekt.

Hur genomförs examen?
Examen är casebaserad och består av åtta frågeområden med tio delfrågor. 55 procent av svaren måste vara rätt för att du ska klara din certifiering. Examen varar i tre timmar och tio minuter på engelskt språk. Du får lov att använda PRINCE2®-manualen som hjälpmedel.

Förkunskapskrav
Det är önskvärt men inte nödvändigt att du som deltagare har viss erfarenhet av att arbeta med projekt. I god tid innan kursstart mottar du kursförberedande material som du förväntas att ha läst vid kursstarten. En godkänd certifiering på foundationnivå är ett krav för att kunna delta på kursen.

Studiematerial
Följande kursmaterial ingår i denna kurs:

 • Förberedande material
 • Det kursförberedande materialet inkluderar en strukturerad förstudieguide
 • Kursmaterial som innehåller fallstudier, övningar och lösningar, PRINCE2® ordlista, Foundation övningsprov samt råd & tips inför examineringen

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg


 • Allt är inkluderat i priset: klassrumskurs, testexamen, PRINCE2® bok och certifieringsexamen
 • PRINCE2® på svenska: alla våra kursledare pratar svenska, men materialet och examen är på engelska
 • Kursledare som är professionella PRINCE2® experter


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om PRINCE2® Practitioner -klassrumskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera PRINCE2® Practitioner -klassrumskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar