Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Power Query för Excel

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
5 990 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Power Query för Excel


Lär dig hur du på ett enkelt sätt hämtar, kopplar, städar och bearbetar Data från en webbplats, databas, text- eller Excel-fil i Power Query.

Läringsmål - kursen går bland annat igenom:

  • Hämta data från andra källor med PowerQuery editor
  • Koppla/Lägga ihop data från olika källor
  • Städa upp, ta bort rader/kolumner, filtrera och sortera källdata
  • Formatera som ett datum (20190506 till 2019-05-06)
  • Skapa nya beräknade fält
  • Dela upp data från en kolumn till flera
  • Slå ihop kolumner till en ny

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Hämtar du data från andra ställen för att göra din rapportering i Excel? Då har du garanterat mycket tid och arbete att spara om du använder Power Query!

Varför Power Query?
Med Power Query slipper du den manuella arbetsbördan med att föra in data manuellt i ditt kalkylblad samtidigt som du ökar säkerheten och minimerar misstagen. 

Programmet erbjuder fantastiska möjligheter, där du kan hämta data från alla tänkbara källor såsom textfiler, Excelfiler, websidor, Access- och andra databaser m.fl. 
Exceltabeller och pivottabeller uppdateras automatiskt med senaste nytt från den ursprungliga källan genom en enkel uppdatering eller per automatik.

Power Query gör det möjligt att analysera stora datavolymer (fler än Excels antal rader i ett kalkylblad) och från flera källor på samma gång. Detta kan du göra utan att använda VLOOKUP (LETARAD).

De nya kunskaperna som du tar med dig från kursen om funktionerna i Power Query kommer att förändra ditt sätt att arbeta i framtiden.

Målgrupp och förkunskaper
Kursen är för dig som återkommande tar ut data från andra system för att bearbeta detta i Excel. Med PowerQuery slipper du att göra samma moment och handpåläggning om och om igen!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Power Query för Excel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Power Query för Excel!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar