Visa utbildning.se som: Mobil

Förhandlingsteknik

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
16 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-15 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-04-15  
16 990 SEK
2020-06-03  
16 990 SEK
Göteborg
2020-05-12  
16 990 SEK
Malmö
2020-05-18  
16 990 SEK
Förhandlingsteknik

Kursbeskrivning

Förhandlingsteknik

Så blir du en vinnare vid förhandlingsbordet. Kursen som förbättrar dina vardagsförhandlingar och gör både dig och din motpart till vinnare!

Läringsmål (Kursen går bland annat igenom):

  • Fått en bättre förmåga att hantera olika styrkeförhållanden och maktstrukturer
  • Erhållit en modell för hur du behandlar de taktiska utspelen från motparten
  • Ökat färdigheten i att hantera hela förhandlingsprocessen
  • Förbättrat emotionellt agerande utifrån den egna personligheten

Upplägg

Förhandlingsteknik — det är relativt enkelt att snabbt bli bättre än de flesta du möter.

Väldigt få personer har utbildats i förhandlingsteknik. Trots detta är det snarare regel än undantag att moderna arbeten har inslag av förhandling.

Den här kursen riktar sig till alla som i arbetet sköter interna och externa förhandlingar, och argumenterar för sin sak i olika sammanhang. Med andra ord - de allra flesta.

Modern förhandlingsteknik handlar tvärtemot vad många tror, inte om att pressa motparten till att motvilligt signera ett överprisat avtal.

Förhandlingsteknik handlar snarare om relationer — att tillsammans med motparten vrida och vända på alla bedömningspunkter. Resonera, samtala och tillsammans leta win-win så att BÅDA parter kan få ut så mycket som möjligt av en överenskommelse. Nästan alla förslag kan göras ännu mer attraktiva.

Känner du igen dig i någon eller några av följande punkter så är den här kursen rätt för dig:

  • Du går ibland in i möten och diskussioner utan att vara helt förberedd på eventuella invändningar etc? Oavsett om det gäller en medarbetare, samarbetspartner eller kund så känner du ibland att du inte får genomslag för dina idéer och förslag. När mötet är över känner du ofta att du borde ha lagt upp det hela annorlunda. Efterklokheten ekar; ”om jag bara hade sagt/gjort såhär istället...”
  • Du är duktig på ditt jobb men du kanske inte alltid betraktar dig själv som en förhandlare? Det är du inte ensam om. De allra flesta, även de som förhandlar regelbundet i arbetet, saknar ofta både praktisk träning och teoretisk kunskap om förhandlingsteknik. Och då är det inte alltid så enkelt att identifiera taktiska utspel eller hantera burdusa beteenden från motparten.
  • Du känner att du går in i förhandlingar i ett underläge från början, men vet inte hur du ska ändra på detta? Med kunskap och kreativitet kan du ofta förändra den maktbalansen. I B2B gäller vissa spelregler och praxis mellan kund och leverantör. Därför är det av största vikt att positionera sig inför förhandlingen och bestämma rätt nivå på det egna förankringsvärdet, samtidigt som man är lyhörd inför ny information.
  • Du vet att det finns oskrivna regler och taktiska moment i en förhandling som man inte får lära sig på högskolor och universitet? Framgång och lyckade avtal styrs inte alltid av logiska prognoser och rationella orsaker. På den här kursen tar vi upp många av de emotionella värden som ofta tenderar att bli deal-breakers i förhandlingar.

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandlingsteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 36 recensioner.

Anders Englund
(5)
Bra gedigen kurs, fantastisk föreläsare.
Christina Sjögren
(5)
Otroligt bra.
Betim Beluli
(5)
Mycket bra genomfört och lärorikt

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 753 recensioner.
Alla recensioner för arrangören