Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Entreprenadjuridik

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
9 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-12 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
9 990 SEK
2020-11-11

Stockholm
9 990 SEK
2020-10-12

Stockholm
9 990 SEK
2020-11-30

Kursbeskrivning

Du vet väl att kunskaper i de juridiska spelreglerna är helt avgörande för dig inom byggbranschen? Kursen lär dig att bevaka ditt företags rättigheter och skyldigheter.

Få nödvändig kunskap om de juridiska spelreglerna i ett entreprenadprojekt
Vet du vilket ansvar entreprenörer och beställare har i byggprojekt? Hur långa är garantierna eller vad innebär egentligen ett startmöte? 

Goda kunskaper om spelreglerna på entreprenadområdet är avgörande. Du måste veta dina rättigheter och skyldigheter för att nå framgångsrika resultat. 

Denna grundkurs informerar dig just om vilka regler som gäller, samt hur du undviker kostsamma processer som tar tid och energi bort från andra väsentligare element.
Se fram emot två dagar med nyttig kunskap om rättspraxis och kunskap, samt om branschens mest frekvent förekommande standardavtal.

För att du som deltagare ska få maximalt utbyte, varvas teori med praktiska övningar. Kursen knyts ihop med diskussioner och frågor där du som deltagare har möjlighet att diskutera och analysera entreprenadrätten ur ett praktiskt perspektiv.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

  • Viktiga entreprenadformer och standardvillkor i byggbranschen
  • ÄTA-arbeten - ändring, tillägg och avgående
  • Nödvändig kunskap om dina rättigheter och skyldigheter
  • Det viktiga skadeståndsansvaret du som entreprenör innehar

Upplägg

Dag 1
Det finns inte en fast definition av begreppet «entreprenad». Den första dagen kommer därmed kursledaren att förankra ämnet och ge en kort introduktion till entreprenadjuridiken.

Vidare berörs de skyldigheter och rättigheter som tillkommer ett uppdragsförhållande, samt vad rollen som entreprenad faktiskt innebär.

Kursledaren redogör även för skillnaderna mellan de olika entreprenadformerna, samt vilka regelverk dessa följs av.

Ett felaktigt utfört arbete kan få stora konsekvenser för samtliga inblandade. För att du ska kunna förebygga detta går vi igenom påföljdskatalogen, samt besiktning och prissättning som också är tätt kopplade områden.

Dagen avslutas med en frågestund som ger dig möjlighet att applicera kunskaperna till din egen arbetsvardag.

08.30 Registrering och frukost
09.00 Kursen börjar
12.00 Lunch
16.00 Kursen avslutas
Fika serveras på förmiddag och eftermiddag

Dag 2
Under dag två ser vi på arbeten avseende ändring, tillägg och avgående (ÄTA-arbeten). Vi går bland annat igenom problematiken som kan uppstå, samt kostnader, rättigheter och skyldigheter.

Vidare går vi igenom det viktiga skadeståndsansvaret som åläggs en entreprenör, samt de undantag från ansvaret som finns. Även det relativt ovanliga hävningsinstitutet, inklusive tvist med anledning av hävning, presenteras.

Dagen avslutas med en quiz som ger dig som deltagare möjlighet att testa samt praktisera dina nyvunna kunskaper.

08.30 Registrering och frukost
09.00 Kursen börjar
12.00 Lunch
16.00 Kursen avslutas
Fika serveras på förmiddag och eftermiddag

Kursledare

Viveka Bonde är partner i advokatfirman Bonde Barzey Advokatbyrå AB. Viveka har lång erfarenhet inom affärsjuridiken, både som advokat och som anställd i näringslivet. Hon anlitas idag både som juridisk rådgivare samt föredragshållare av både den privata- samt offentliga sektorn. Entreprenadrätten är ett av hennes huvudområden. Viveka har under sin karriär kvalificerat sig som advokat i tre jurisdiktioner: Sverige, Norge samt England & Wales.

Freddie Netteryd arbetar som biträdande jurist med avtalsrätten som grund. Han har biträtt både beställare och leverantörer vid tolkning och tillämpning av avtal, likväl som vid entreprenadtvister. Freddie har genom åren även givit utbildningar i flertalet ämnen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Entreprenadjuridik!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar