Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Att leda på distans

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Att leda på distans

Tvådagarskurs för dig som inte träffar dina medarbetare dagligen.

Dagens arbetsliv är mer geografiskt utspritt än någonsin. Traditionellt ledarskap måste utvecklas för att effektivt kunna leda medarbetare med geografisk spridning.

Men vad bör du som ledare tänka på för att uppnå ett bra och effektivt arbetssätt för ditt distansledarskap? Hur blir du mer tydlig som ledare och samtidigt ökar din förmåga att påverka och skapa inflytande? Hur skapar du ett välfungerande team som arbetar mot gemensamma mål?

Att leda på distans ställer andra krav på ledare och medlemmar i ett arbetsteam, både när det gäller arbetsform, struktur, mål, kommunikation och uppföljning. Du måste anpassa ditt ledarskap för att motivera anställda som inte träffas i arbetsvardagen.

Denna kurs ger dig metoder och verktyg för att på ett framgångsrikt sätt leda arbetsteam med geografisk spridning. Du lär dig hur du effektivt kan kommunicera, samordna och leda arbetet samtidigt som du säkerställer att de anställda får kontinuerlig och god uppföljning.

Detta tar du med dig från kursen:

 • Individuell handlingsplan för att samarbeta inom din organisation
 • Övningar du kan göra med ditt team för att få ett optimalt samarbete
 • Kommunikationsstruktur för att nå resultat
 • Mål och fokuseringsområden för ditt team
 • Metoder för att främja gott arbetsklimat

Våra kursledare, Mimmi Engestang och Maria Öhrström, har båda mångårig pedagogisk erfarenhet som kursledare, föreläsare, coacher samt som ledare i olika positioner och branscher. Mimmi Engestang är författare till boken ”Fri eller övergiven – att leda och samverka på distans” som fick pris som årets ledarbok 2004.

Anmäl dig till denna kurs redan idag och få bättre översikt, kontroll och verktyg för ett mer effektivt distansledarskap! Öka din medvetenhet om dig själv som ledare och utveckla hur du leder på distans.

Denna kurs har särskilt fokus på ledarskap i de skandinaviska länderna.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare:

Mimmi Engestang
Mimmi är författare till boken ”Fri eller övergiven – att leda och samverka på distans” som fick pris som årets ledarbok 2004. Hon har föreläst, coachat och utbildat i ämnet kring distansledarskap under många år och har även stor erfarenhet som mentor, engagerad föreläsare och utbildare, projektledare samt som kompetensutvecklingschef inom hotell- och restaurang, entreprenadverksamhet, bemanning och rekrytering samt detaljhandeln. Mimmi driver företaget Engestang Utveckling.
Maria Öhrström
Maria är utbildare inom bla ledarskap, kommunikation och chefens samtal. Maria har lång erfarenhet som chef och personalansvarig inom hotell- och restaurang och detaljhandeln. Maria har även arbetat som kompetensutvecklare och utbildningsledare inom bemanning och rekrytering och kommun. Maria är en mycket uppskattad utbildare med fokus på kommunikation i ledarskapet och driver företaget KULAN Kompetens AB.

Kursinnehåll

 • Hur du kan vara en närvarande ledare på distans
 • System och metoder för att säkerställa målstyrning, fokus, uppföljning och återkoppling
 • Hur du kommunicerar i vardagen utan fysisk närvaro
 • Hur man får en arbetsgrupp att samarbeta effektivt trots geografisk spridning
 • Effektiv och god uppföljning av svårhanterliga personer och situationer
 • Hur du upptäcker misstrivsel och motiverar anställda

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda på distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att leda på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar