Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Att leda förändringsarbete

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Att leda förändringsarbete


Förändring är bränslet som driver ledningsmotorn!

Förändringstrycket på organisationer idag är påtagligt och förändringstakten är snabb. För att hänga med i utvecklingen krävs det att organisationer förändras, anpassas och utvecklas för att inte gå under i en hårdnande konkurrens. Som ledare måste du veta hur du hanterar människor, vad som motiverar oss och vad som egentligen driver organisationer till framgång.

Oavsett om ditt förändringsprojekt handlar om att ändra strukturer, anpassa verksamheten till den digitala framfarten eller nå mål om hållbarhet, så handlar det om att leda människor och ändra beteenden. Kursen ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

Med konkreta arbetssätt och metoder bryter kursledaren ner förändringsarbetet i mindre delar och gör det mer begripligt. Under hela kursen får du ta del av och praktiskt lära dig använda konceptet ”Förändringens fyra rum/Fyrarummaren”. Ett beprövat koncept av metoder, analysinstrument och modeller som fungerar för innovation, utveckling och förändring. Du får förståelse för de psykologiska och de affärsmässiga aspekterna samt hur du skapar förutsättningar för engagemang, motivation och delaktighet på arbetsplatsen.

För att du som deltagare ska få maximalt utbyte, varvas teori med praktiska övningar. Stor vikt läggs på diskussioner som är knutna till relevanta situationer från din egen arbetsvardag.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som chef/ledare, ledningsgrupp, förändringsledare, projektledare inom privat näringsliv, offentlig myndighet, kommun och landsting.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare:

Petra Myhrman
Petra Myhrman har gedigen erfarenhet som ledar- och verksamhetsutvecklingskonsult. Hon fokuserar på att hjälpa individer, team och hela organisationer att möta förändring, skapa en god kommunikation och ta tillvara potential. Målet är att bidra till en välmående organisation där resultaten ökar långsiktigt och där alla gemensamt tar ansvar för att verksamheten utvecklas positivt. Petra är en målmedveten, engagerad och lyhörd person som entusiasmerar och skapar förtroende. Med genuin nyfikenhet, starkt driv och med stor omtanke hittar hon snabbt kärnan och skapar förutsättningar för att ta tillvara varje medarbetares högsta potential.

Kursinnehåll

Efter denna tvådagars utbildning kommer du att:

 • Kunna identifiera risker och möjligheter i förändringsarbetet
 • Få verktygen för hur du anpassar din verksamhet till förändringen
 • Få förståelse för den psykologiska, teknologiska och affärsmässiga aspekten av förändringsarbete
 • Lära dig hur du får individer och grupper att acceptera förändringar
 • Få kunskap om de vanligaste misstagen vid förändringsarbete
 • Lära dig de viktigaste uppgifterna för dig som förändringsledare
 • Kunna hantera medarbetares känslor och reaktioner

Läringsmål - På kursen lär du dig bland annat:

 • Så bemöter och hanterar du förändringsmotstånd
 • Få med dig de viktigaste uppgifterna för dig som förändringsledare
 • Lär dig identifiera vilka möjligheter och risker som finns
 • Utveckling med hjälp av ”Förändringens fyra rum”

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda förändringsarbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att leda förändringsarbete!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar