Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Diplomerad coachande ledare Distansutbildning

CoachCompanion
Kort om utbildningen
11 dagar
35 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-25 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Det Coachande Ledarskapet med Diplomering

Ledarskap kräver god balans mellan förmågan att vara en tydlig chef, inspirerande ledare och en lyhörd coach. Det coachande ledarskapet utgår från tilltron till alla medarbetares förmåga. Att 2 + 2 är mer än 4. Här finns stora möjligheter till växande, utveckling och hög medarbetartillfredsställelse.

I det coachande ledarskapet sker en transformering – du når din medarbetare inte bara i hans hjärna (han förstår intellektuellt vad som ska göras) utan även i hans hjärta (han drivs av sin egen motivation). Det i sin tur påverkar organisationens ekonomiska framgång. Varje medarbetare är beredd att göra det där lilla extra av egen vilja, och det ger effekt.

Nyckeln till det coachande ledarskapet ligger hos dig, i din ledarroll. Det handlar om ditt människointresse, ditt synsätt på andra och därmed din kommunikation och relation till dina medarbetare. Du kan aldrig förändra någon annan medmänniska, med mer än att du börjar med dig själv.

Detta mindset är den första, och största, nyckeln till ditt coachande ledarskap. Och det finns fler nycklar på nyckelknippan. Det unika med CoachCompanions utbildningar i coachande ledarskap är att de har ett holistiskt synsätt – de tar ledarskapet ur ett helhetsperspektiv med utgångpunkt från de tre rollerna – chef, ledare och coach.

Den sk. propellermodellen® är varumärkesskyddad och CoachCompanions egen. Den beskriver vikten av att ha en god balans mellan förmågan att vara en tydlig chef, inspirerande ledare och en lyhörd coach.

En tredje viktig nyckel i detta sammanhang är att i denna utbildning får du konkreta verktyg som du omgående kan omsätta när du kommer hem. Mer verkstad och mindre teori! Det coachande ledarskapet i praktiken!

”Det här är den bästa ledarskapsutbildningen jag har gått och jag har gått en hel del” Anders Yngwe Söderstjerna, Lund

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du är intresserad av det coachande ledarskapet och klar över att du vill implementera det i din yrkesroll eller organisation. Du vill ha en rejäl grund att stå på för att kunna skapa hållbara resultat efter utbildningen.

Kursinnehåll

Du får tio utbildningsdagar ,5 individuella mentorcoachtimmar, kurslitteratur, handledning vid behov, 10 års know how och separat diplomeringsdag för högsta kvalitetssäkring. Gillar du extra allt? I så fall kan vi lägga till smakrik morgonfika och härlig eftermiddagsfika. Allt serverat i en varm och personlig miljö i centrala Stockholm eller Malmö. Och sist men absolut inte minst – en härlig mix av deltagare som ger och får av varandra från dag nummer ett.

  • Egen coach under utbildningstiden med totalt fem timmar. Dessa ger dig möjlighet till personlig support och kan räknas in i en internationell certifiering, där 10 mentorcoachtimmar krävs.
  • Egna övningsklienter under utbildningstiden för maximalt lärande (klienttimmar som kan räknas för kommande internationell certifiering)
  • Kursmaterial
  • Handledning vid behov av kursledning under hela utbildningstiden
  • Kostnadsfritt lån av samtalsrum för övningsklientsamtal under utbildningstiden
  • Medlemskap i Alumni

Fortsatta studier

Det coachande ledarskapet med diplomering uppfyller ICFs utbildningskrav för senare internationell Certifiering på ACC (ICF Associate Certified Coach) eller PCC nivå (ICF Professional Certified Coach).

Upplägg

De första åtta dagarna ägnas åt att lära sig mer om sig själv, vem är jag som person, och vem är jag som coach i ledarrollen. Dessa dagar, som är fördelade på två dagar/månad, är detsamma som deltagare som utbildas till professionella coacher. Egen mentorcoach med fem samtal ingår. Utbildningen avslutas med en separat diplomeringsdag (bli diplomerad coach). Därefter tillkommer två dagar som specifikt ägnas åt coaching i ledarrollen utifrån Propellermodellen® och förmågan att kunna kombinera coaching med att också vara en tydlig chef och inspirerande ledare. Vår egen bok – Det coachande ledarskapet i praktiken, Propellermodellen®, Liber förlag, ingår (det coachande ledarskapet 2 dagar)

Denna utbildning är totalt på 10 dagar fördelat på 6 – 8 månader.

Utbildningen baseras på aktionsinlärning med största fokus på praktiska tillämpningar. Teoretiska modeller blandas med övningar och träningstillfällen där konkreta verktyg ger möjlighet att applicera kunskapen i vardagen.

Investering

35.000 kr exklusive moms (43.750 kr inklusive moms)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad coachande ledare Distansutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

CoachCompanion

CoachCompanion

CoachCompanion – ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag inom professionell coaching och ledarskap

CoachCompanion vet vad professionell coaching är och vilken skillnad det gör. CoachCompanion erbjuder allt från det coachande ledarskapet för chefer till grundläggande utbildningar för privatpersoner som vill stärka sitt CV och rusta sig med professionella verktyg. CoachCompanion är ett av...


Läs mer om CoachCompanion och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CoachCompanion

CoachCompanion
Saltmätargatan 5
11359 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad coachande ledare Distansutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 176 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar