Diplomerad Coach

CoachCompaniet
Kort om utbildningen
9 dagar
25 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-03-06 - Distans
Distans, Linköping, Rikstäckande
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning

Kommande starter
Linköping
25 000 SEK
2023-03-20

Sverige
Kontakta oss för mer information

Distans
25 000 SEK
2023-03-06

Kursbeskrivning

Bli Diplomerad Coach

Utbildningen Diplomerad Coach är en grundläggande coachutbildning som är godkänd och kvalitetssäkrad av världens största branschorganisation för coacher och coachutbildare - ICF (International Coaching Federation).

Utbildningen baseras på ICF:s åtta kärnkompetenser för professionell coaching och ger dig alla de kunskaper och färdigheter du behöver för att arbeta som coach, oavsett om du vill använda coaching i din nuvarande yrkesroll eller göra coaching till din nya yrkeskarriär.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar med, eller vill arbeta med, människor, utveckling och förändring – eller dig själv. Bland våra tidigare deltagare finns chefer, HR-specialister, projektledare, säljare och konsulter men också personliga tränare, lärare, friskvårdsterapeuter, jobbcoacher, präster och föräldrar. Eftersom detta är en grundutbildning krävs inga förkunskaper.

Kursinnehåll

 • Coachingens grunder och effekter
 • Den professionella coachingens kärnkompetenser
 • Det coachande förhållningssättet
 • Coachsamtalets olika faser
 • Skapa förtroende och tillit
 • Olika nivåer av lyssnande
 • Olika typer av kraftfulla frågor
 • Utforma mål och hållbara handlingsplaner
 • Identifiera och hantera hinder
 • Motivation och drivkrafter
 • Uppföljning och ansvarstagande
 • Att coacha grupper och team
 • Vanliga fallgropar
 • Etiska riktlinjer
 • Mycket praktisk coachträning med individuell återkoppling

Upplägg

Under nio dagar (3 + 3 + 3) varvas kortare teoripass med praktiska övningar där du får lära dig allt du behöver kunna för att arbeta med professionell coaching. Utbildningen baseras på ICF:s åtta kärnkompetenser som utgör själva kärnan bland de förmågor som en coach ska ha och uppvisa. Utöver detta får du en introduktion till NLP, motiverande samtal, mental träning, mindfulness och positiv psykologi och förståelse för hur du kan använda verktyg från dessa områden i rollen som coach.

Omgång 1 – Den coachande rollen

Under första kursomgången lägger vi grunden för ditt arbete som coach. Du får bland annat lära dig hur du bygger förtroende och lyssnar på olika nivåer, hur du lägger upp ett coachande samtal och använder ett coachande förhållningssätt.

Omgång 2 – Coachens verktygslåda

Under andra kursomgången fyller vi på din verktygslåda med modeller och övningar från olika discipliner inom psykologi och personlig utveckling. Du lär dig bland annat att tydliggöra mål, skapa tydliga handlingsplaner, identifiera och hantera hinder, inventera styrkor och behov, stärka motivation och identifiera drivkrafter, stärka självkänsla och förbättra relationer.

Omgång 3 – att arbeta som coach

Under sista kursomgången tittar vi på hur du kan använda coaching i olika sammanhang – oavsett om du vill arbeta med coachande samtal i ditt jobb eller ta nästa steg och göra professionell coaching till en del av ditt yrkesliv. Du får lära dig att lägga upp coachsamarbeten, arbeta med tredje part och coacha grupper. Du får också lära dig mer om hur du anpassar din coaching utifrån olika situationer och individer. Vi pratar också om hur du marknadsför dig och bygger en coachverksamhet.

Mellan kursomgångarna coachar du övningsklienter för att omsätta det du lärt dig till praktik och fördjupa ditt lärande.

Kursen ges på plats i Linköping eller online (via Zoom).

Den kan också genomföras på plats hos organisationer. Kontakta oss för mer information om detta.

Studietakt: Kan kombineras med heltidsarbete under förutsättning att du kan vara borta från arbetet under kursdagarna.

Tid & plats

Online (Zoom)
6-8 mars, 3-5 april, 8-10 maj

Linköping
20-22 mars, 17-19 april, 22-24 maj

Kursledare

Kursansvarig och huvudutbildare är Malin Boström.Malin Boström Malin är certifierad ICF Professional Certified Coach (PCC) och ICC Coach samt licensierad mental tränare och mindfulnessinstruktör. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med utbildningar inom coaching, ledarskap och kommunikation.

Malin har en bakgrund som pedagog och har över 1 500h erfarenhet av att coacha chefer, medarbetare och privatpersoner. Hon föreläser och har skrivit en bok om coachingprocessen.

CoachCompaniet Facebook

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhåller du ett diplom och kan arbeta som professionell coach. För att erhålla detta diplom ska deltagaren slutföra samtliga kursmoment.

Vill du ansöka om en internationell certifiering genom ICF ger utbildningen dig de teoretiska kunskaper som krävs för detta. Utöver utbildningen behöver du komplettera med 100 h egen praktik, 10 h mentorcoaching och ett examinationssamtal för en examinator. Detta ingår i vår coachutbildning Diplomerad Coach, ICF Level 1 och kan även köpas till separat. 

Efter avslutad utbildning blir du också en del av vårt alumninätverk där du får möjlighet att träffa andra tidigare deltagare, ta del av fortbildningsdagar och jobbmöjligheter.

Certifikat

ACC – Associate Certified Coach

ACC står för Associate Certified Coach och är den första av de tre nivåerna. Om du vill bättra på din coachkompetens kan en certifiering på ACC-nivå vara något för dig.

Läs mer om ACC – Associate Certified Coach

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Coach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner.

Helena Schill, kundsupportchef, Medius

Bästa utbildningen jag någonsin gått. Otroligt utvecklande och djupgående kurs där man lär sig så mycket om sig själv och får verktyg för att utveckla sina samtal.

Christopher Petersson, Projektledare, SAAB

En väldigt rolig, inspirerande och givande utbildning som alla borde gå!

Anna Kindström, rådgivare, affärsutveckling, Almi Företagspartner

En givande, intensiv och rolig utbildning med härlig och kompetent lärare som ger kunskaper och insikter om coaching. Den uppfyllde alla mina förväntningar och lite till!

CoachCompaniet

Välkommen till CoachCompaniet!

CoachCompaniet är ett utbildningsföretag som funnits sedan 2010. Vi har vårt säte i Linköping och du väljer själv om du vill gå våra öppna coachutbildningar på plats eller online. Utöver våra coachutbildningar erbjuder vi även företagsutbildningar i coachande ledarskap. Dessa...


Läs mer om CoachCompaniet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CoachCompaniet


Mobil 0706002748

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Coach från CoachCompaniet, fyll i dina uppgifter: