Visa utbildning.se som: Mobil

Agil projektledning – Företagsanpassad

Citerus AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Företagsanpassad kurs i agil projektledning

Din roll som projektledare förändras när ett projekt blir agilt. Den stora utmaningen bottnar i att finna ett förhållningssätt som fungerar för både team och en företagsledning. Kursen Agil projektledning ger dig kunskap om hur kan dra nytta av det agila arbetssättet samt stötta teamet samtidigt som du hanterar ledning, styrgrupp och kunder.

I ett agilt projekt är det vanligt att personer som arbetar nära en mjukvara organiserar sig enligt Scrum med Scrum Masters, självstyrande team och produktägare. Utvecklarna kan få godkännande uppifrån men det kvarstår dock krav på rapportering samt styrning. I rollen som projektledare kan man lätt komma i kläm och inte känna sig helt säker.

Med kursen Agil projektledning får ni kunskap om den viktiga funktion som projektledaren har i gränslandet mellan team och företagsledning.

Hur går utbildningen till?

På Citerus tror vi på upplevelsebaserat lärande. Kursen varvar därför teori och diskussioner med noggrant utvalda simuleringar, spel och interaktiva övningar i syfte att skapa aha-upplevelser. Deltagarna kommer att få inspiration och nya idéer om hur er organisation kan utvecklas och effektiviseras.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar i en ledande befattning i en organisation som bestämt sig för att jobba, eller redan jobbar, agilt (t ex enligt Scrum). Kursen riktar sig till projektledare, chefer, förändringsledare eller styrgruppsmedlemmar. Den riktar sig också till Scrum Masters och produktägare som vill få ökad förståelse för projektledarens roll.

För att få ut som mycket som möjligt av kursen är det bra om du har kännedom om agila arbetssätt. För att få en bra överblick över Scrum, rekommenderar vi Scrum Alliance egen sammanfatting av Scrum.

Investering

Kontakta Citerus via intresseanmälan för mer information och offert. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil projektledning – Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Citerus AB

Citerus AB

Citerus hjälper företag att bli mer agila och effektiva i sitt arbetssätt. Vi håller kurser och workshops inom metod, ledarskap och teknik. Vi är ledande när det gäller bl a Scrum, domändriven design, Java och Continuous Integration.  Citerus erbjuder ett flertal kurstillfällen av...


Läs mer om Citerus AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Citerus AB

Barnhusgatan 16
111 23 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Agil projektledning – Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området