Visa utbildning.se som: Mobil

Utveckla ditt ledarskap - Ledarskapsprogram för erfarna chefer

Chefshuset
Kort om utbildningen
6 dagar
38 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-02-08 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
38 400 SEK
2022-02-08

Stockholm
38 400 SEK
2022-09-19

Kursbeskrivning

Ledarskapsprogram för erfarna chefer

Under mer än femton års tid har vi spenderat tiotusentals timmar tillsammans med erfarna chefer från alla typer av verksamheter i olika storlekar. Och vi ser att erfarna chefer har en gemensam och växande utmaning; att när vardagens kortsiktiga och operativa frågor alltmer tar överhanden förmå avsätta tid och energi för att lyfta blicken och reflektera över frågan; Vart och hur vill jag leda verksamheten, mig själv och mina medarbetare?

Idag är den erfarna chefens kravställare många, och det kommer ständigt nya uppgifter, knepigare utmaningar och högre krav. För många är just detta tjusningen med chefsjobbet, men för att det ska bli bra både för verksamheten och dig som chef också på sikt, krävs påfyllning av såväl kunskap som energi, samt någon att dryfta vardagens specifika utmaningar, fall och förutsättningar med. Om du som erfaren chef ska kunna fortsätta utveckla verksamheten behöver du i dagens snabbföränderliga arbetsliv skaffa dig förutsättningar att utveckla dig själv och ditt ledarskap genom 

 • ny och fördjupad kunskap 

 • återkoppling och möjlighet att vidareutveckla ditt personliga ledarskap

 • förutsättningar till erfarenhetsutbyte och bollplank med jämlika chefer i ett nätverk som du sedan kan ha nytta av under lång tid framöver.

Utveckla ditt ledarskap är ett 3+3-dagars-program för dig som har varit chef några år och som känner att du har ett gott grepp om chefsrollen och alla dess förväntade ”måsten”. Nu vill du utveckla dig själv, ditt team och din verksamhet till en ny nivå.​

Programinnehåll

Programmets mål

Efter 3+3 dagar ska du lämna Chefshuset fulltankad med ny energi, ny kunskap och nya idéer, och känna; ”Vad kul det är att vara chef!”.  Programmet ska kunna omsättas till praktisk nytta genast när du kommer tillbaka till jobbet. 

Du får bättre förståelse för dina egna drivkrafter och beteenden, samt hur du uppfattas som chef och ledare av dina medarbetare. Du lär dig om visioner, strategier och målens avgörande betydelse för att överhuvudtaget kunna utöva ett ledarskap, samt hur du får det att fungera rent praktiskt. Sist men inte minst får du kunskap om hur du bygger och leder det framgångsrika team du önskar och behöver för att nå dina visioner.

Programmets tre fokusområden

 • Leda dig själv: Vidareutveckla ditt personliga ledarskap – hur uppfattas jag som chef och hur vill jag uppfattas. Du får en 360-graders kartläggning som ger dig värdefull återkoppling på ditt ledarskap.
 • Leda verksamheten: Djupare insikt och förståelse för det strategiska ledarskapet. 
 • Leda andra: Kunskap om hur du bäst bygger och leder det framgångsrika team du behöver för att nå dina mål.

Innehåll

Leda mig själv: Mitt personliga ledarskap

 • Min ledarskapsresa
 • Min ledarprofil (Belbin teamskills)
 • Att välja rätt ledarstil
 • Hälsa, arbete och privatliv
 • Ett motiverande ledarskap
 • Kommunicera motiverande
 • Ledaren som coach
 • Min förändringsförmåga

Leda verksamheten: Min plan för verksamheten

 • Prioritera rätt – den viktigaste arbetsuppgiften

 • Visioner, strategier och mål som styrmedel

 • Visioner, strategier och mål i praktiken

 • Värderingarnas betydelse i ledarskapet

 • Etiska dilemman för chefer

 • Strategisk kompetensförsörjning

Leda andra: Mitt framgångsrika team

 • Mogna medarbetare – vad är det och hur får man det?
 • Framgångsrika team – forma och utveckla
 • Ge konstruktiv feedback
 • Att hantera konflikter som chef
 • Förändringsbenägen organisation

Målgrupp


Programmet Utveckla till ledarskap är för dig som är erfaren i rollen som chef eller ledare. Du har arbetet som chef i några år och du har kanske gått en grundläggande chef- och ledarskapsutbildning. Nu vill du utveckla dig till att bli starkare i ledarrollen genom att öka självinsikten kring din ledarstil. Du vill arbeta mer visionsrikt och strategiskt samt utveckla ditt team. Programmet har maximalt 16 deltagare.

Upplägg

Upplägg och metodik

3+3 dagar 09.00–17.00

Programmet inleds med en Belbin Teamskills 360 graders profilanalys där syftet är att ge dig bättre insikter om och förståelse för din egen beteende- och ledarstil.

Genom att varva teori med praktiska övningar kopplade till din vardag som chef, ska du kunna omsätta programmet till praktisk nytta genast när du kommer tillbaka till jobbet. Vi ser reflektion och erfarenhetsutbyte mellan chefer som en viktig del av pedagogiken. Programledarnas egna långa chefserfarenhet är en viktig tillgång i programmet.

De två programtillfällena med cirka en månads mellanrum ger dig möjlighet att träna och tillämpa din nya lärdom, för att sedan få diskutera dina erfarenheter samt få feedback och fördjupning under det andra programtillfället.

Tid & plats

Datum

8-10 februari + 9-11 mars 2022
19-21 september + 26-28 oktober 2022

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

Investering

Pris

38 400 SEK exklusive moms. I priset ingår utbildningsmaterial, Belbin Teamskills 360 graders profilanalys, lunch och fika.

Kursledare

Programledare

Våra kursledare är alla mycket erfarna inom chef- och ledarutveckling, och de har dessutom själva långa erfarenheter som chefer. Flera av dem har belönats med prestigefyllda priser för sina chefskap.

Programledare för Utveckla ditt ledarskap är Eva Söderlind. Eva tilldelades av tidningen Chef år 2000 priset Årets Chef för sitt ledarskap på Ericsson Business Consulting. Eva har arbetat med ledarskapsutveckling som kursledare, rådgivare, coach, handledare och föreläsare sen 2001. Läs gärna mer om Eva på Chefshusets hemsida.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Utveckla ditt ledarskap - Ledarskapsprogram för erfarna chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Marie Neffler, Sektionschef - Akademikernas a-kassa
Jag har fått nytändning på jobbet sen utbildningen. Vi fick så många bra verktyg, metoder och insikter för att för att bli en ännu mer medveten chef och ledare. Nu har jag koll på vad som krävs för en målinriktad verksamhet och att kunna bidra till att få ännu mognare medarbetare. Erfarna utbildare med egna erfarenheter som chefer och kursare fr...
Visa mer
Kelly Haag, Field Service Manager - Diebold Nixdorf
En otroligt givande kurs som gav mig många användbara verktyg för både min personliga utveckling i chefsrollen samt för att utveckla min organisation. Lärde dessutom känna en massa erfarna chefskollegor att nätverka vidare med! Denna kurs är helt rätt för dig som är beredd att ta nästa steg som ledare
Linda Wiman, Chef Affärsområdesutveckling - Magnolia Bostad AB
Jag har deltagit på ett flertal av Chefshusets utbildningar. Jag uppskattar de inspirerande och engagerande föreläsningarna samt att det är matnyttigt, med många bra verktyg som är användbara i praktiken. Generellt proffsigt arrangerat med duktiga och erfarna föreläsare. Väl värt investerad tid.

Chefshuset

Chefshuset – Goda ledare är lösningen på allt

I 2003 lanserade jag mitt första chefsprogram (Ny som chef) och efter tio år som chef och vd på tidningen Chef öppnade jag Chefshuset år 2011. Med övertygelsen att goda ledare är lösningen på allt vill vi bidra till att...


Läs mer om Chefshuset och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chefshuset

Nybrogatan 58
11440 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 65 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Utveckla ditt ledarskap - Ledarskapsprogram för erfarna chefer från Chefshuset, fyll i dina uppgifter: