Personligt ledarskap för erfarna ledare

Chefakademin – tidigare Mgruppen
Kort om utbildningen
8 månader online
44 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-04-28 09:00 - Distans
Onlineutbildning
Distans

Kursbeskrivning

Programmet för dig som är erfaren ledare och söker efter en väg att fortsätta växa i din roll och ta ditt ledarskap till nästa nivå. Vi erbjuder ett genomgripande och varaktigt ledarutvecklingsprogram på distans som stödjer fortsatt personlig utveckling för dig.

Fokus är att möta upp ledarutmaningar i dagens alltmer snabbrörliga arbetsliv med växande komplexitet. Programmet vävs in som en del av ditt dagliga ledarskap och de nyvunna insikterna och perspektiven kan användas direkt i den egna ledarskapsvardagen. 

Grunden i programmet är att skapa ett lärande som fördjupar din självkännedom genom ökad medvetenhet dig själv som person och hur du relaterar till andra, vilket påverkar ditt sätt att agera i ledarskapet.

Det första steget är att bli medveten om att det finns andra sätt att se och förstå en situation på och att det går att göra på ett annat sätt än du tidigare trodde var möjligt.

Sedan handlar det om att i en stödjande miljö nyfiket utforska underliggande drivkrafter som person och ledare och utmana de egna sätten att se, förstå och göra i olika ledarskapssituationer. Du kan då successivt börja testa nya sätt att se och agera på i din egen ledarskapsvardag.

Genom att medvetet träna och reflektera växer ett nytt synsätt i ledarskapet fram som blir alltmer tydligt i konkret handling både för dig själv och andra.

Programmets utformning

Programmet löper under åtta månader, med fokus på lika många teman, där vi jobbar igenom ett tema i taget, som också bildar en helhet genom programmet. Schemalagda träffar sker i form av digitala utvecklingsmoduler och lärgruppsträffar online. Däremellan har du tillgång till en digital lärplattform för fördjupande självstudier, träning på hemmaplan och möjlighet att kommunicera med utbildningsledare och övriga deltagare.

DIGITAL LÄRMILJÖ BYGGD PÅ TILLIT

En unik möjlighet till lärande i digital lärmiljö utifrån medveten närvaro, införlivande av insikter genom reflektion och övning, erfarenhetsutbyte, interaktiva gruppövningar samt teoretiska kopplingar och fallbeskrivningar. En trygg och konfidentiell atmosfär skapas där du som deltagare öppet kan dela erfarenheter, ta upp egna utmaningar och träna nya sätt att agera.

PERSONLIGT OCH PROFESSIONELLT BEMÖTANDE

Ett individuellt fokus som ger en personligt stimulerande utvecklingsprocess där det skapas möjlighet till både fördjupad och nära verksamhetsanpassad utveckling, som utgår från dina verkliga utvecklingsbehov i ledarskapet.

KOLLEGIAL COACHING MED ANDRA I LIKNANDE SITUATION

Som deltagare får du möjlighet att interagera och ha kollegial coaching i grupp med andra från olika typer av organisationer som står inför liknande utmaningar.

Målgrupp

Du har flera års ledarerfarenhet och du står nu inför utmaningar i din arbetsvardag som du vill tackla med förnyelse. Du söker ny inspiration och behöver få utrymme till utveckling som kan ta ditt personliga ledarskap till nästa nivå, trots en tidspressad vardag.

Nyfikenhet och intresse driver dig att vilja lära mer om dig själv som person och ledare. Du har varit på ledarutvecklingsprogram förut och förstår behovet av att reflektera, tänka nytt, ta del av kunskapsrön, få tillgång till nya ledarskapsverktyg och utbyta erfarenheter med andra ledare i liknande situation utanför din egen organisation.

Du söker ett alternativ till att träffas på plats och vill hellre gå in i en process på distans där utvecklingen sker över längre tid, med närhet till en tillämpning i vardagen, för att nå önskad utveckling och resultat i verksamheten. 

Upplägg

Efter anmälan genomförs individuella intervjuer med alla deltagare. Syftet med mötena är att skapa en första kontakt, få fördjupad förståelse för varje deltagares situation, utvecklingsbehov och val av ett digitalt ledarutvecklingsprogram. Programmet löper över 8 månader och består av 8 moduler med olika teman. Utbildningen består totalt av 16 halvdagar online.

Utbildningen sker digitalt, med schemalagda träffar via Zoom. Efter anmälan får du inloggning till vår digitala lärplattform Learnifier där du och de övriga kursdeltagarna kan interagera med varandra och med programansvariga. Där hittar du även det material som du behöver ta del av före och efter respektive utbildningsmodul.

Denna kurs ges i flera olika format – förutom på distans även i internatupplägg med övernattning. Välj det som passar dig och ditt inlärningssätt bäst!

Erbjudande

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Kursledare

Susanne Markovska

Susanne Markovska vill bidra till ett humanistiskt och resultatinriktat ledarskap så att organisationer kan vara både mänskliga och hållbart framgångsrika. Hennes eget personliga ledarskap brukar beskrivas som både hårt och mjukt, och det avspeglas i hennes program där vi både utmanar och stöttar våra deltagare i sin utvecklingsprocess.  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Personligt ledarskap för erfarna ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chefakademin – tidigare Mgruppen

Gedigna ledarskapsutbildningar för ett personligt ledarskap

Chefakademin, tidigare Mgruppen, är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för dig som chef eller ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation. Med rötter från 1931...


Läs mer om Chefakademin – tidigare Mgruppen och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Personligt ledarskap för erfarna ledare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1281 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Personligt ledarskap för erfarna ledare från Chefakademin – tidigare Mgruppen, fyll i dina uppgifter: