Visa utbildning.se som: Mobil

Mgruppen Executive MBA

Chefakademin
Kort om utbildningen
Ca 24 månader
294 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Delprogrammen startar löpande - Stockholm
Öppen utbildning
Stockholm

Kursbeskrivning

Ta nästa steg som ledare genom en Executive MBA! Vi erbjuder dig ett flexibelt upplägg, väl avvägd, beprövad och forskningsbaserad kunskap med mycket tillämpning och praktisk nytta.

Det finns flera vägar att nå din Executive MBA och tanken är att du och dina behov styr hur du når målet. Totalt erbjuder vi tre forskningsbaserade och mångårigt utvecklade masterprogram som i kombination ger dig en konkurrenskraftig Executive MBA-examen; Executive Master of Leadership & Management, Executive Master of Finance och Executive Master of Strategy.

Du bestämmer själv i vilken ordning du genomför dem och du kan också välja att bara anmäla dig till ett delprogram i taget om det främst är ett specifikt område som lockar.

Tillsammans kommer de tre programmen ge dig bästa möjliga förutsättningar att bli en skicklig, hållbar och framgångsrik verksamhetsledare.

En Executive MBA grundad i din verklighet

Vägledande för vår Executive MBA är att varje program och dess moduler syftar till att fördjupa verklighetsnära kunskaper och insikter som kan appliceras direkt i din vardag.

Tack vare att vi är en fakultetsoberoende aktör med multiakademisk förankring kan vi utforma våra program till våra deltagares behov av utveckling.

Utöver detta får du ett värdefullt och brett nätverk genom programmen. Merparten av våra deltagare kommer genom rekommendationer från tidigare diplomerade alumner, som även upplevt det som värdefullt att få intyg på sin kunskap efter avslutad utbildning.

100 av 100 i Net Promoter Score

Du som väljer att gå vår Executive MBA kommer att få en utbildning som utvecklas tillsammans med och med hjälp av våra deltagare. På frågan om deltagarna skulle rekommendera programmet så har alla genomgående svarat 10 av 10 vid utvärdering och ger oss betyget 100 av 100 i Net Promoter Score som mäter kundlojalitet. För kundnöjdhet rankar våra deltagare oss 5,5 av 6 i genomsnittligt betyg.

Detta gör våra deltagare till våra starkaste ambassadörer, vilket är något vi är väldigt stolta över!

Mgruppens Executive MBA

Målgrupp

Du är troligtvis chef och medlem i en operativ ledningsgrupp eller strävar efter att nå dit. Du kan också, på annat sätt, aktivt arbeta med och bidra till att driva och leda verksamheten.

Var?

Programmen ges i Stockholm, i form av moduler om ett par dagar vardera.

Programinnehåll

Mgruppens Executive MBA består av delprogrammen Executive Master of Leadership & Management, Executive Master of Strategy och Executive Master of Finance.

Academic Board

Academic Board är vårt akademiska råd som säkerställer utbildningens kvalitet samt tillför uppdatering inom bransch, omvärld och utvalda ämnesområden i alla våra delprogram.

Academic Boards ledamöter och ordförande Mike Malmgren, universitetslektor, bidrar till att skapa ett förstklassigt Executive MBA-program med en god avvägning mellan forskning, teorier, trender och praktisk tillämpning. Varje delprogram har en utnämnd examinator som kvalitetssäkrar arbetssätt och resultat av deltagarnas examensarbete.

Sagt av tidigare deltagare

”Bredden inom Leadership, Strategy och Finance har gett mig avgörande verktyg för att vara med att leda en organisation genom en utmanande tid i förändring. Det nätverk man får genom utbildningen är mycket värdefullt och kan underlätta vid svåra beslut. Med min Executive MBA har jag fått det jag behövde för att ta nästa steg i min karriär.”

Magnus Dickson, Head of PM, Tieto

”Jag ser min Executive MBA som en investering i mig själv; något som har gett mig väldigt mycket både professionellt men även personligt. Jag ångrar inte en sekund att jag tog den möjligheten.”

Maria Bagge, Global Marketing Director, AstraZeneca

”Genom min Executive MBA har jag fått inblick i hela verksamheten, större fokus på affären och en bättre beställarkompetens utanför mina kärnområden.”

Susanne Waleij, HR- och Kommunikationschef, Balticgruppen AB

Fortsatta studier

Executive Development

För dig som redan erhållit din Executive MBA har vi tagit fram påbyggnadsmoduler där du ytterligare fördjupar dina kunskaper kopplat till vad som sker i vår omvärld idag. Påbyggnaden innehåller praktiska moment där du får använda dig av egna case för att fortsätta vidareutveckla dig själv och din verksamhet. Denna fortsättningsdel kallar vi Executive Development.

Mgruppen Executive Club

Som deltagare i något av våra program inom Executive MBA blir du automatiskt medlem i Mgruppen Executive Club som är ett exklusivt deltagande för erfarenhetsutbyte och nätverkande med alla tidigare deltagare. Minst en gång om året arrangerar Mgruppen en halvdag med föreläsningar som fyller på med nya perspektiv, kunskap och inspiration. Det blir även ett trevligt tillfälle då du som deltagare får möjlighet att träffa dina gamla kurskamrater och kan umgås även på kvällen.

Upplägg

Antagningsprocessen

I intervjusamtal med våra utbildningsrådgivare utforskar vi dina förutsättningar för att delta i masterprogrammen. Vi går igenom din professionella bakgrund, varför du söker, vad du önskar uppnå och hur du kan bidra till gruppens gemensamma lärande och nätverk.

Tillsammans ser vi om erbjudandet passar dina och verksamhetens behov. Vid godkännande blir du sedan antagen genom en anmälan till vår Executive MBA alternativt det program du önskar att starta med.

Lärprocessen

Mgruppens Executive MBA är för dig som värdesätter ett flexibelt upplägg och vill utvecklas parallellt med ett utmanande arbete och aktiv fritid.  Programmen är uppbygga av tredagarsmoduler på noggrant utvalda konferensanläggningar i internatform för att ge dig möjlighet till fokuserat lärande, inspiration och reflektion.
Före och efter modulerna kan du förbereda, fördjupa och förstärka lärandet genom litteraturläsning, reflektionsövningar och digitala aktiviteter. Med blended learning får du bästa möjliga förutsättningar för en hållbar effekt där du minskar gapet mellan utbildning och vardag. 

Under programmen genomför du ett examensarbete i grupp för att ytterligare förstärka dina förvärvade kunskaper och träna samarbetsförmåga liksom ett akademiskt tillvägagångssätt.

Examen, diplom m.m.

Mgruppens Executive Master-program är utbildningen som leder dig till nästa nivå utan att du behöver göra ett avbrott i din nuvarande karriär. När du är klar och blivit godkänd på samtliga tre masterprogram blir du inbjuden till Mgruppens diplomeringsceremoni där vi under festliga former delar ut diplom till alla som har tagit sin Executive MBA.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mgruppen Executive MBA, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chefakademin

Mgruppen är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för dig som chef eller ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation.  Sedan sommaren 2021 är Mgruppen en...


Läs mer om Chefakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chefakademin

Sankt Eriksgatan 26
112 39 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.mgruppen.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mgruppen Executive MBA!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1281 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Mgruppen Executive MBA från Chefakademin, fyll i dina uppgifter: