Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Sexuella trakasserier – chefens ansvar

Chef.
Kort om utbildningen
1 timme
995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Sexuella_trakasserier

Som chef har du ett viktigt ansvar för att skapa en trygg arbetsmiljö, där ingen blir utsatt för sexuella trakasserier. Hösten 2017 präglades av historier under hashtagen "metoo". Att detta även är en ledarskapsfråga råder det inga tvivel om. Det handlar nämligen inte i första hand om sex, det handlar om makt. Som chef har du inflytande, möjlighet och ansvar att förändra företagskultur och arbetsmiljö.

Sexuella trakasserier är ett strukturellt problem som finns på hela arbetsmarknaden. Trots det – och trots att arbetsgivaren har en skyldighet att vidta åtgärder för att förebygga och förhindra sexuella trakasserier – finns en stor kunskapsbrist. Hur kan du i din yrkesroll öka såväl lönsamheten som trivselfaktorn genom att tänka nytt och bättre kring din organisations värdegrundsarbete?

Den här webbkursen går igenom vilket ansvar du som chef har enligt lagen – och vilka verktyg du kan använda för att upptäcka och hantera missförhållanden. Du kommer att lära dig mer om hur du arbetar främjande och förebyggande – men också hur du ska agera, steg för steg, när något har hänt.


Efter webbkursen har du:

  • Kunskap om ditt ansvar i relation till diskriminering- och arbetsmiljölagstiftningen.
  • Kunskap om hur du ska agera vid misstanke om sexuella trakasserier.
  • Kunskap om förebyggande arbete, som bidrar till en inkluderande kultur.
  • Verktyg i form av exempel på policyer, checklistor, härskartekniker.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Samtliga av Chefs webbkurser är skräddarsydda för att passa dig som chef. Kursen "Sexuella trakasserier – chefens ansvar" är för dig som vill få mer kött på benen om vad lagen säger. Ger dig konkreta verktyg hur du arbetar främjande och förebyggande – men också hur du ska agera, steg för steg, när något har hänt.

Kursinnehåll

Kursen är indelad i tre kursblock och varje kursblock har flera kapitel. 

  • Kursblock A: Hur hamnade vi här? Begrepp och definitioner. Vad säger forskningen? Vad säger lagen?
  • Kursblock B: Dags att agera. När något har hänt, ditt ansvar som chef, åtgärder när något har hänt.
  • Kursblock C: Arbeta förebyggande. Så bryter du tystnadskulturen, ett systematiskt arbetssätt, användbara verktyg. 

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i olika kursblock för att du enkelt ska kunna genomföra kursen i din egen takt. Du kan enkelt få en översikt över innehållet och gå tillbaka till tidigare kapitel och spara nya lärdomar i kunskapsbanken. Informativa texter varvas med filmer, dynamiska quiz och tankeväckade frågor. Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått innehållet i kursen. 

Investering

995 kr och 85 minuter av din tid. Då får du: 

  • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap i ämnet.
  • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
  • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Erbjudande

Från 1 till 5 deltagare erbjuder vi denna kurs till halva priset – 995 kr. 

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs "Sexuella trakasserier – chefens ansvar"?

Bra! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. till alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Kursledare

Chef har tagit fram kursen tillsammans med en av Sveriges ledande experter i ämnet, Ellen Landberg. Ellen arbetar som ledarskapsutvecklare med fokus på social hållbarhet, inkludering och normkritik. Som expert på chefsorganisationen Ledarna åker hon runt i Sverige och utbildar chefer om hur man arbetar förebyggande mot sexuella trakasserier. 

Ellen_landberg

Examen, diplom m.m.

När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier. Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Sexuella trakasserier – chefens ansvar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sexuella trakasserier – chefens ansvar!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar