Visa utbildning.se som: Mobil

Så hanterar du media som chef

Chef.
Kort om utbildningen
3 timmar
6 495 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig. - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Du behöver inte vara rädd för journalister. Men du måste förstå hur de jobbar. Hur undviker du att bli svarslös när du möter reportern? Och hur säljer du in dina egna nyheter?

Kursledarna Paul Ronge, Mattias Bergman och Andreas Utterström har 60 års samlad erfarenhet från mediebranschen. Lär dig att hantera media som chef – få användbara kunskaper direkt!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Chefs webbkurs ”Så hanterar du media som chef” passar dig som:

  • I ditt yrke kan komma att möta media i olika situationer.
  • Vill få ökad förståelse för hur modern nyhetsrapportering och tidlös nyhetsvärdering fungerar.
  • Vill ha konkreta tips kring intervjusituationen, och hur du kan nå fram med ditt budskap.

Kursinnehåll

Det är bra att kunna en del om vem du ska möta när det är dags för intervju. Om mediesektorn och hur en modern reporter tänker. Oavsett teknologi tänker journalister som de alltid gjort när de väljer ut vad som blir en nyhet. Här får du också ta fram de budskap som reportern kan gilla i ditt företag eller organisation.

Medierna gör oss till hårdvinklade figurer. Men den till synes förutbestämda medierollen kan också förändras. I kursen får du tillfälle att analysera din egen roll. Kanske blir du uppringd av en reporter, kanske är det du som söker henne. Oavsett hur så är intervjun den centrala scenen i allt mediearbete. Därför ägnar vi intervjun det tyngsta avsnittet med många konkreta råd.

Att inte reflektera över hur intervjun gick gör det svårt att bli bättre nästa gång. Och att inte sprida den i sina kanaler är rena dödssynden, tycker vi. I kursens sista avsnitt får du en snabbkurs.

Upplägg

Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Spara viktiga delar av kursen till din personliga kunskapsbank och du kan även pausa kursen och återkomma senare. Välj själv när du är redo för slutprovet och gör det flera gånger. Efter avklarad kurs får du ett digitalt diplom du kan dela i sociala medier.

Vi rekommenderar att du ser lektionerna i tur och ordning från lektion 1 till 5. Lektionerna går i högt tempo. Vi rekommenderar att du antecknar samtidigt som du ser dem. Och hoppa inte över övningarna! De är ett effektivt läroverktyg för dig att minnas vad du sett.

Kursledare

Paul Ronge, Mattias Bergman och Andreas Utterström har alla lång erfarenhet från mediebranschen.

Paul är i dag pr-konsult och har genom åren medietränat tusentals personer. Mattias är kommunikationskonsult som tidigare arbetat på bland annat Dagens Nyheter, Dagens industri och Expressen. Andreas är kommunikationskonsult och kommenterar amerikansk politik i radio och tv.

Tillsammans besitter de ett unikt insidesperspektiv på medievärldens mekanismer – som du nu kan ta del av.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs mottar du ett digitalt diplom som du kan dela på till exempel LinkedIn.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Så hanterar du media som chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Så hanterar du media som chef!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Så hanterar du media som chef från Chef., fyll i dina uppgifter: