Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Love Lönnroth: Förändringsledning under pandemin

Chef.
Kort om utbildningen
3 timmar
1 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-02 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Under Covid-19 har alla organisationer på rekordtid tvingats gå igenom snabba förändringar för att hantera effekterna av krisen. Men snart kommer nästa fas – att klara de långsiktiga effekterna kräver en uthållig förändringsledning inom hela organisationen.

I detta webbinarium går förändringsexperten Love Lönnroth igenom principer och verktyg för förändringsledning som bygger på självledarskap, medarbetarengagemang och agila principer. Utbildningen pågår 09:00-12:00.

Som ledare behöver du skaffa dig verktygen för att leda förändring på både kort och lång sikt. Den första fasen av krisen till följd av Covid-19 har präglats av en kaotisk utveckling där det har handlat om att snabbt mobilisera resurser och ta beslut. Det har inte funnits någon manual att följa – vi har alla fått gå på sunt förnuft och magkänsla.

Nu kommer nästa fas där vi uthålligt behöver hantera de långsiktiga förändringar som hänger samman med det nya ekonomiska läget. I vissa fall handlar det om att klara drastiska nedskärningar av verksamheten, eller att upprätthålla produktionen med en decimerad personalstyrka. I andra fall handlar det om en större förändring av efterfrågan och av marknadsläget som kräver radikalt nytänk för att överleva och ha möjlighet att utveckla verksamheten.

I nästa fas handlar det också om att klara av att jobba uthålligt, att hålla engagemanget och framtidstron uppe. Att kunna ha tillit till varandra trots att läget är oklart och det saknas en tydlig plan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är chef och/eller ledare oavsett vilket område du arbetar inom. 

Kursinnehåll

Webbinariets fyra delar:

  • Reality check – var befinner vi oss nu?En genomgång av hur en plötslig chock påverkar organisationen och hur vi hanterar den kaotiska situationen.
  • Förändringsledning som projekt.Verktyg för att prioritera och genomföra nödvändiga förändringar i ett komplext och osäkert läge. Exempel från krishantering och komplex förändringsledning inom företag och offentlig förvaltning. Genomgång av principer som är användbara för att leda genom krisen.
  • Förändringsledning som förmåga.Följderna av pandemin kommer att påverka alla organisationer under många år. Vi går igenom vilka verktyg som krävs för att bygga uthållig förändringsförändringsförmåga inom organisationen. Bland annat verktyg hämtade från agil utveckling och från ny forskning om teamutveckling.
  • Frågor & svar.Love besvarar deltagarnas frågor och möjlighet ges till samtal i mindre grupper.

Investering

1 995 kr och 3 timmar av din tid. 

Kursledare

Love Lönnroth är managementkonsult med drygt 20 års erfarenhet av att jobba med transformativa förändringsprojekt och organisationsutveckling, både inom företag och offentlig förvaltning.

Han författare till flera böcker, föredragshållare samt skribent på sociala medier. Love arbetar idag på Sonder, där han är med och utvecklar nya sätt att leda och organisera företag och offentliga organisationer.

Att läsa vidare

De verktyg som tas upp under webbinariet finns beskrivna i Loves senaste bokUt ur boxen. Förändringsledning på riktigtsom även var april månads Chefbok. Boken ingår i priset för webbinariet.

Examen, diplom m.m.

Du får Chefs kursintyg som visar att du tagit del av utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Love Lönnroth: Förändringsledning under pandemin, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Love Lönnroth: Förändringsledning under pandemin!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar