Visa utbildning.se som: Mobil

Lönesättning

Chef.
Kort om utbildningen
Egen takt
1 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Chefs digitala utbildning i lönesättning hjälper dig att sätta lön på bästa sätt.

Ingen gillar svåra samtal – och när det handlar om pengar kan det bli extra känsligt. Det viskas vid kaffeautomaten och det spekuleras bakom stängda dörrar. Det är dags att lägga korten på bordet – hur går det egentligen till när lönen sätts?

I denna webbkurs får du lära dig alla steg i lönesättningsprocessen. Från förberedelsearbetet till utvärdering och uppföljning. En av Sveriges mest erkända experter på lön och ledarskap, AnnCharlotte Bretan, förklarar hur kan du arbeta för att själva lönesamtalet blir så odramatiskt som möjligt. Du får handfasta tips hur du kan hantera svåra situationer och bemöta argument. Vilka fallgropar ska du inte falla i? Vad säger du när en medarbetare vill ha en högre lön än vad du kan erbjuda?

Du får tydlig vägledning, användbara matriser och konkreta checklistor som kan stötta och underlätta i lönesättningsprocessen. Komihåg, alla kan inte bli nöjda med sin lön – men alla kan bli nöjda med sättet på vilket lönesamtalet genomförs.

Målgrupp

Samtliga av Chefs webbkurser är skräddarsydda för att passa dig som chef. Chefs webbkurs om lönesättning passar dig som:

  • Är lönesättande chef
  • Vill ha vägledning i löneprocessens olika delar
  • Vill få inspiration eller tillgång till matriser, policys och checklistor
  • Tycker lönesamtal är något jobbigt och vill lära dig se fram emot dem.

Kursinnehåll

Kursen är indelad i tre kursblock och varje kursblock har flera kapitel. 

  • Kursblock A: Sammanhanget. Vad är egentligen lön? Hur ser löneprocessen ut och vilka viktiga förutsättningar ingår. 
  • Kursblock B: Förberedelserna. Att göra en bedömning och andra förberedelser. Här får du även en ordentlig lönematris du kan använda som ett verktyg i din organisation. 
  • Kursblock C: Genomförandet. Hur kan du genomföra lönesamtalet på bästa sätt? Hur du ska följa upp och några avslutande tips. 

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i olika kursblock för att du enkelt ska kunna genomföra kursen i din egen takt. Du kan enkelt få en översikt över innehållet och gå tillbaka till tidigare kapitel och spara nya lärdomar i kunskapsbanken. Informativa texter varvas med filmer, dynamiska quiz och tankeväckade frågor. Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått innehållet. 

Investering

1995 kr och 80 minuter av din tid. Då får du: 

  • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap inom lönesättning, verktyg och knep och lärt dig bemöta konkreta scenarios inom lönesättningsprocessen.
  • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
  • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Erbjudande

Från en till fem kursdeltagare kostar kursen 1995 kr. 

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”Lönesättning”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Kursledare

Chef har tagit fram kursen tillsammans med en av Sveriges mest erkända löneexperter,  AnnCharlotte Bretan.  Hon arbetar till vardags som expert på lön och ledarskap på chefsorganisationen Ledarna – och har i flera år varit Chefs expert på lönerelaterade frågor. Hösten 2018 utkommer hon med en bok om lönesättning på bokförlaget Liber.

Examen, diplom m.m.

När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier. Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lönesättning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
Enkelt och snyggt paketerat – rekommenderas!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören