Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunikation för chefer – så engagerar du fysiskt och digitalt

Chef.
Kort om utbildningen
2 halvdagar
6 995 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Vad är det egentligen som påverkar hur vi tar in ett budskap? Varför triggas och attraheras vi till lyssning och interaktion av vissa men mindre av andra?

Det här är frågor som alltid är relevanta oavsett om vi talar om presentationer och möten i det fysiska eller det digitala sammanhanget. Självklart tillkommer aspekter för webbaserade möten men i grunden är framgångsfaktorerna de samma. Vad vi säger är viktigt, men hur vi gör det kan vara helt avgörande för genomslaget!

En sak kan vi vara klara över: god muntlig kommunikation, oberoende av mötesform, handlar om så mycket mer än enbart innehållet. Detta visas med påtaglig tydlighet inom modern kommunikationsforskning från Harvard och IMD.

Den som har insikt och kunskap om de grundläggande faktorer som ytterst påverkar mottagarens upplevelse när vi kommunicerar muntligt, i det digitala eller fysiska sammanhanget, har en fördel. I denna heldagsutbildning synliggör retorikexperten Per Furumo i samspel med deltagarna vad det handlar om och utifrån detta introduceras ett tydligt, enkelt och funktionellt verktyg.

Målgrupp

Du som är chef eller informell ledare.

Kursinnehåll

Ur kursinnehållet:

  • Vad säger dagens forskning om muntlig kommunikation?
  • Rösten – vårt mest grundläggande verktyg.
  • Enkla andnings- och röstvårdsövningar. Vad händer i kroppen och vilken effekt har det på framtoning och uttryck?
  • Vad är det som berör och påverkar?
  • ”Anföranden” med och utan manus.
  • Tempo, röstläge, betoning och kroppsspråk som fundament för ett levande sätt att tala och berätta.
  • Samspelet mellan tal och hjälpmedel som PowerPoint, whiteboard med mera.
  • Att gå igenom det digitala filtret. Vad handlar det om?
  • Stimulera lyssning och interaktion med hjälp av dramaturgi och timing.
  • Att oberoende av ämne och innehåll alltid äga den professionella talarsituationen.

Kursledare

Per Furumo

Per Furumo är konsult inom talarträning, retorik och presentationsteknik. Som röstspecialist sticker Per ut bland Sveriges retorikkonsulter. Bland kunderna finns en mängd av stora företag, myndigheter och organisationer, däribland Regeringskansliet, EU-kommissionen, ICA, Swedbank, Vattenfall, Länsförsäkringar, Agria, Novartis, Advokatsamfundet, Bisnode, Malmö Stad, Cancerfonden, Handelsbanken, JUSEK, Billerud och Socialstyrelsen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikation för chefer – så engagerar du fysiskt och digitalt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunikation för chefer – så engagerar du fysiskt och digitalt!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kommunikation för chefer – så engagerar du fysiskt och digitalt från Chef., fyll i dina uppgifter: