Visa utbildning.se som: Mobil

Hjärnsmart ledarskap - konsten att förstå människor

Chef.
Kort om utbildningen
2 halvdagar
6 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-13 13:30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Ta del av hjärnforskning och konkreta verktyg som lyfter ditt ledarskap till nästa nivå, och som ger dig ökad trygghet och säkerhet i din chefsroll.

En vetenskapligt baserad kurs som är lätt att ta till sig och som innehåller många aha-upplevelser, hög igenkänning och konkreta verktyg. Med värme och humor går vi igenom hur du som chef kan agera utifrån hjärnans förutsättningar så att du kan samarbeta med hur vi människor faktiskt fungerar.

Du får en ny utgångspunkt för ditt ledarskap med en praktisk bruksanvisning i fickformat för oss människor i din hand. Den har du nytta av i alla relationer och möten med medarbetare, kunder, leverantörer och andra.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som vill leda andra med empati och professionalitet, och stärka dig själv i chefsrollen.

Kursinnehåll

Hjärnforskning och praktiska verktyg kopplade till hur vi människor fungerar går som en röd tråd genom varje punkt.

 • Använd din kraftfulla känslosmitta smart
 • Hur du får andra att vilja följa dig som ledare
 • Hur du kan möta upprörda känslor och missnöje
 • Vänd en grupp som inte fungerar optimalt
 • Mötesstuktur med optimal effekt och delaktighet
 • Ge tydlig feedback vänligt
 • Hur du skapar förutsättningar för en bra social arbetsmiljö
 • Så bemöter du en person eller grupp som fastnat i det negativa
 • Handskas med informella ledare
 • Om ett samtal eller möte fastnar i en sakfråga eller känsla – så leder du vidare professionellt
 • Led genom förändringar med säker hand med bibehållen arbetsglädje i verksamheten
 • Så blir olikheter fler möjligheter

Upplägg

Genom hjärnforskning och psykologi får du förklaringar till vad som händer med oss människor vid bland annat stress, missförstånd, negativa besked och förändringar samt verktyg för att hantera dessa situationer. 

Få förklaringar till varför vi lättare dras till det negativa och hur du kan vända på negativa tongångar. Med förståelse för vad som styr gruppens sätt att fungerar kan du få en grupp att samverka bättre. Lägg därtill många konkreta verktyg för att kunna hantera olika situationer på ett professionellt och säkert sätt.

Dessa verktyg är lätta att direkt börja använda i vardagen och fungerar både i samtal, möten, telefon och i skrift. Du kan applicera dem både när när du möter en enskild person eller en hel grupp.

När du vet vad som händer, varför och hur du kan hantera olika situationen minskar din stress. Du agerar både mer empatiskt och mer professionellt.

Webbinarierna äger rum 20/4 och 5/5 2021 respektive 13/10 och 27/10, kl 13.30-16.30. Du bör kunna medverka vid båda tillfällena som ingår i den kursstart du anmält dig till.

Erbjudande

Ta med kollegorna - gå 3 för 2!

Kursledare

Lena Skogholm

Lena Skogholm är en uppskattad föreläsare, författare och beteendevetare. Hon är en av få med specialinriktning på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning på ett mycket konkret sätt i möten med andra. Hon är författare till succéboken Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv som sålt i över 50 000 exemplar, och som ges ut i flera länder.

Lena har anlitats som expert av arbetsmarknadens parter för offentlig sektor. Bland kunderna finns även en mängd av stora företag, myndigheter och organisationer, däribland BolidenABBStora Enso, Exportkreditnämnden, Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Karolinska Universitetssjukhuset och ett flertal länsstyrelser, kommuner och regioner.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hjärnsmart ledarskap - konsten att förstå människor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hjärnsmart ledarskap - konsten att förstå människor!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hjärnsmart ledarskap - konsten att förstå människor från Chef., fyll i dina uppgifter: