Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbarhetsarbete i praktiken

Chef.
Kort om utbildningen
1,5 timmar
1 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Chefs webbkurs Hållbarhetsarbete i praktiken är för dig som vill gå från ord till handling när det kommer till att skapa en mer hållbar organisation. 

Miljöhot, global uppvärmning, unkna värderingar och korruption. Hållbara organisationer och ledare är viktigare än någonsin.

Hållbarhetsarbete kan verka stort och ogenomträngligt. Känslan av otillräcklighet kan snabbt uppstå, men sanningen är att alla insatser – stora som små – gör skillnad. Ett första steg är att erkänna att det finns ett behov av mer och djupare kunskap.

Morgondagens chefer har ett ansvar att skapa rätt förutsättningar och visa vägen mot mer hållbara organisationer. De som redan valt ett hållbarhetsperspektiv i affärs- och verksamhetsutveckling har sett stora positiva effekter: vunnit marknadsandelar, ett stärkt varumärke och ett förbättrat resultat på sista raden. Är du redo att göra samma resa?

Målgrupp

Samtliga av Chefs webbkurser är skräddarsydda för att passa dig som chef. Denna webbkurs passar dig lite extra som: 

  • Behöver få en bättre förståelse av de största hållbarhetsfrågorna just nu.
  • Vill lära dig hur du kan börja arbeta konkret med hållbarhetsfrågor i din organisation.
  • Vill få insikt i hur ditt eget ledarskap kan påverka hållbarhetsarbetet i positiv riktning.

Kursinnehåll

Kursen är indelad i tre kursblock och varje kursblock har flera kapitel. 

  • Kursblock A: Vad är hållbar utveckling? Utmaningen, definitionen och en genomgång av de globala målen. 
  • Kursblock B: Skapa förutsättningar i organisationen. Vilka är era förutsättningar?Ramverk och riktlinjer samt verktyg att analysera din organisation. 
  • Kursblock C: Så agerar du för hållbar utveckling. Din ledarroll, hur du får med dig medarbetare, extern kommunikation och verktyg i vardagen. 

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i olika kursblock för att du enkelt ska kunna genomföra kursen i din egen takt. Du kan enkelt få en översikt över innehållet och gå tillbaka till tidigare kapitel och spara nya lärdomar i kunskapsbanken. Informativa texter varvas med filmer, dynamiska quiz och tankeväckade frågor. Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått innehållet i kursen. 

Investering

1995 kr och 90 minuter av din tid. Då får du: 

  • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap inom hållbarhet. 
  • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
  • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Erbjudande

Från en till fem kursdeltagare kostar kursen 1995 kr. 

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. till alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Kursledare

Kursen är framtagen tillsammans med Erika Svensson. Erika är fristående expert och rådgivare inom hållbarhet och ledarskap. Hon har bred och mångårig erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med metodutveckling och facilitering för förändring inom området hållbarhet

Examen, diplom m.m.

När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier. Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhetsarbete i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbarhetsarbete i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbarhetsarbete i praktiken från Chef., fyll i dina uppgifter:

Mer inom området