Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

GDPR för medarbetare – säkra din organisation

Chef.
Kort om utbildningen
Egen takt
795 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Få koll på grunderna i GDPR - snabbkurs på 30 minuter

Om Dataskyddsförordningen inte följs kan det – till skillnad från nuvarande Personuppgiftslagen – leda till dryga böter, på upp till 20 miljoner euro. Det gäller exempelvis om persondata behandlas och lagras på fel sätt utan privatpersoners godkännande.

Därför har chefer en lång att-göra-lista när företags och organisationers dataskydd ska anpassas till den nya dataskyddsförordningen.

  • Hela organisationen måste ha kunskap och förståelse för hantering av personuppgifter.
  • Det räcker inte med att man efterlever GDPR utan man behöver också kunna bevisa att man har tagit åtgärder för att följa regelverket.

Chefs snabbkurs ”GDPR för medarbetare” är ett tidseffektivt sätt att få större förståelse om vad GDPR är och hur den nya förordningen kommer att påverka din organisation.

Efter webbkursen har du/dina medarbetare:

  • Förståelse om vad GDPR är och hur det påverkar din organisation.
  • Kunskap om de viktigaste begreppen och principerna i den nya lagstiftningen.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

GDPR för medarbetare passar för:

  • Organisationer som menar allvar med sitt GDPR-arbete. När dina medarbetare har genomgått snabbutbildningen har samtliga i din organisation fått grundläggande utbildning i integritetsskydd, behandling av personuppgifter och lagstiftningen i sig.

  • Dig som vill dokumentera att dina medarbetare har grundläggande kunskaper om  det nya regelverket. Sombeställare av flera licenser(fler än 5) får du tillgång till en admin-vy där du får översikt över vilka som har påbörjat respektive avslutat kursen.Klicka här för mer information.

  • Organisationer som vill minimera risken för incidenter. En undersökning har visat att den mänskliga faktorn ligger bakom 37 procent av alla dataskyddsbrott. Att erbjuda dina medarbetare träning i GDPR är ett viktigt steg för att undvika felaktigheter – och eventuellt höga bötesbelopp.

Kursinnehåll

Kursen är indelad i fyra kapitel: 

  1. Vad är GDPR – och varför nu? 
  2. Personuppgifter – och andra grundläggande begrepp
  3. Behandling av personuppgifter
  4. Alla ska med! 

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i kapitel för att du enkelt ska kunna genomföra kursen i din egen takt. Du kan enkelt få en översikt över innehållet och gå tillbaka till tidigare kapitel och spara nya lärdomar i kunskapsbanken. Informativa texter varvas med filmer, dynamiska quiz och tankeväckade frågor. Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått vad som krävs av din organisation inför GDPR.

Investering

795 kr och 30 minuter av dina medarbetares tid. Då får de allt detta: 

  • Noga utvald, grundläggande och pedagogiskt presenterad kunskap inom GDPR. 
  • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
  • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Erbjudande

Från en till fem kursdeltagare kostar kursen 1995 kr/person. 

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs ”GDPR för medarbetare”?
Vad roligt! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Kursledare

Chef har tagit fram kursen tillsammans med en av Sveriges främsta experter inom dataskydd, Caroline Olstedt Carlström. Caroline arbetar som externt dataskyddsombud på Klarna och Nasdaq, och är delägare på advokatbyrån Lindahl. Hon är även ordförande i föreningen Forum för dataskydd. Caroline kommer att vara din följeslagare under webbkursen.

Examen, diplom m.m.

Efter kursen får deltagarna göra ett kortare prov, för att se om du har förstått grunderna i den nya lagstiftningen. När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier. Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR för medarbetare – säkra din organisation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera GDPR för medarbetare – säkra din organisation!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar