Visar 1-25 av 45 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 45 träffar
1
2

Vad är Utvecklande ledarskap – UL?

Utvecklande ledarskap är en ledarskapsmodell som utvecklats av Försvarshögskolan. Under 1990-talet gjorde försvarshögskolan en genomgång av ledarskapsteorier och upptäckte då att Transformational leadership var den enda teorin som faktiskt hade bevisad effekt på förbättrad effektivitet. Med hjälp av teorin utvecklande de ledarmodellen Utvecklande ledarskap – UL. UL har under åren varit mycket framgångsrik och anses idag vara den bäst lämpade modellen för att leda personer födda under 80- och 90-talet. Modellen bygger på att du som ledare ska agera efter den värdegrund som ni i verksamheten satt upp och uppträda som föredöme och motivera samt inspirera dina medarbetare.

Utbildning i UL

Syftet med en utbildning i utvecklande ledarskap är att du som chef eller ledare ska utveckla en ledarstil som ger motiverade och kreativa medarbetare som vill ta ansvar för er verksamhet och därmed göra den mer effektiv.

En utbildning i UL börjar oftast med att dina medarbetare får göra en utvärderingar av dig som ledare. Den feedback du får tillbaka efter analysen används sedan som utgångspunkt för att skapa självinsikt och material att arbeta efter för att utvecklas i din roll som ledare. Kurser i utvecklande ledarskap går ofta igenom olika ledarskapsstilar och olika metoder du kan använda dig av i din personliga ledarutveckling. Du får konkreta och användbara verktyg för att hitta nya vägar i ditt ledarskap, samtidigt som du får bekräftelse på och större tilltro till det som är bra i det du redan gör. Det är också vanligt att du efter genomgången kurs får en personlig handlingsplan som är speciellt framtagen för dig, din roll och din verksamhet. Detta hjälper dig att framgångsrikt och effektivt applicera dina kunskaper i din yrkesroll och i ditt ledarskap.

Vem går en utbildning i UL?

Är du chef, arbetsledare eller jobbar med projektledning och vill ha en personlig utveckling för att känna dig tryggare i din ledarroll? Vill du utvecklas med hjälp av självinsikt och feedback? En utvecklande ledarskap-utbildning är värdefull för alla som arbetar i en ledande befattning och som vill utveckla sina ledarförmågor. En kurs i utvecklande ledarskap gör att du kan förbättra både ditt personliga ledarskap såväl som främja hela arbetsgruppens utveckling.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer