Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Chef i tuffa tider - att leda i lågkonjunktur

Chef.
Kort om utbildningen
3 timmar
1 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-17 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

En av de absolut svåraste uppgifterna en chef har är att kommunicera till sina medarbetare att det blir uppsägningar. Hur säger man det, när säger man det, i vilka kanaler och vilka mer behöver få information?

Corona-pandemin har gjort att företag varit tvungna att varsla och säga upp medarbetare i mycket snabbt tempo. Under detta webbinarium går vi igenom hela processen kring hur man kommunicerar uppsägningar och större förändringar på arbetsplatsen.

Vilka lagar ska man känna till, vilka stödpaket finns, hur reagerar medarbetarna och vilken hjälp finns att få för både chef och personal? Du får också ta del av exempel från olika företag och organisationer.

Under seminariet lär du dig:

  • Förbereda arbetsplatsen; hur rustad är din organisation för lågkonjunktur och uppsägning?
  • Förstå hur medarbetare kan reagera
  • Ledarskapet – att kommunicera när det är som svårast
  • Exempel på hur andra företag och organisationer har lyckats

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är chef och/eller ledare oavsett vilket område du arbetar inom. Du kan också vara HR-specialist utan personalansvar men har behov av att kunna hantera dessa frågor eller är kommunikatör som ska sköta kommunikationen. Utbildningen riktar sig även till fackliga företrädare som behöver veta mer om hur man hanterar förändring och uppsägning. 

Kursinnehåll

  • Så pratar du om det svåra – kommunikation i tuffa tider
  • Planera för förändring och uppsägning
  • Att genomföra en förändring
  • Nystart och gemensam framtidsvision

Kursledare

Ann-Sofi Sjöberg är omställningsexpert med lång erfarenhet från både policyskapande och genomförande av omfattande omställning hos företag och organisationer. Hon arbetar i dag i eget konsultföretag, Sjöberg Improving Transitions, och har tidigare varit anställd hos TCO,TRR TrygghetsrådetPfizerPostenAssiDomänVattenfall med flera.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Chef i tuffa tider - att leda i lågkonjunktur, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Chef i tuffa tider - att leda i lågkonjunktur!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar