Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Bli en hållbar och hälsosam chef - på 66 dagar

Chef.
Kort om utbildningen
10 veckor
12 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-20 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Som chef och ledare är det viktigare än någonsin att vara hållbar och uthållig för att hitta en balans mellan arbete och fritid – vi behöver börja med oss själva för att sedan kunna coacha och hjälpa varandra.

I denna tioveckorsubtildning får du grundlig kunskap om hur du bygger hållbarhet i vardagen. När många arbetar på distans är det ännu viktigare att bygga självledarskap och hållbarhet på egen hand. Första steget mot en hållbar organisation är att börja med dig själv.

Utbildningen består av fem digitala kurstillfällen som fokuserar på hur du lyckas med en långsiktig livsstilsförändring. Dessutom får du lära dig lägga in enkla rutiner och övningar kring fyra nycklar för att må bra: Mindfulness, mat, motion och målsättningar. Tanken är inte att du ska bli expert – det viktiga är snarare att arbeta med konkreta övningar som kan bli en del av din vardag.

I den sista kursdelen får du metoder och verktyg som du kan använda för att bygga in hälsa och hållbarhet med fokus på självledarskap i ditt team. Du kommer att få ta del av hur andra företag arbetar med dessa frågor, hur känslan av meningsfullhet kan stärkas hos medarbetarna men också hur arbetet kan ge förbättrade resultat inom själva affären.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är chef eller arbetsledare.

Kursinnehåll

WEBBINARIE 1: NY LIVSSTIL PÅ 66 DAGAR – HUR FUNGERAR HJÄRNAN OCH HUR LYCKAS NI?

När världen runt omkring förändras, behöver även vi som individer förändras och bli hållbara på riktigt. Så får du nya hälsosamma vanor och en hållbar livsstil på 66 dagar.

Varför är det så svårt att få till långsiktiga förändringar i vardagen? Hur skapar vi långsiktiga förändringar med hållbara och hälsosamma rutiner i en omvärld som är föränderlig?

Vi har väl alla någon gång sagt att på måndag ska jag börja mitt nya liv med mer hälsosamma vanor, men efter några veckor tryter motivationen. Varför blir det så och hur ska vi göra för att lyckas? Hur coachar du andra att lyckas göra livsstilsförändringar som är långsiktiga?

Här går vi igenom hur hjärnan fungerar och du kommer få med dig övningar i att tänka långsiktigt kring att sätta upp vision, mission och mål för dig själv och hur du kan coacha andra i att påbörja en ny hälsosam livsstil. Vi går igenom hur ni kan implementera mål och tydlig KPI:er kring hälsa i er vardag.

WEBBINARIE 2: VIKTEN AV ATT VARA MENTALT NÄRVARANDE – MÅNGA FÖRDELAR FÖR DIN HÄLSA OCH DITT FOKUS, TÄNKANDE OCH PROBLEMLÖSNING

Visste du att 50-åringar som mediterar regelbundet har en hjärna som en 20-åring? Varför är det så? Vad är mindfulness och varför är det en så viktig del i livet?

I det här webbinaret får ni konkreta övningar för hur kan uppnå en mental balans med mindfulnessövningar som bygger på ”The healthy mind platter” som är en rekommenderad daglig diet för ett mentalt välmående som bygger på sju aktiviteter. Det är ju faktiskt så att precis som vi tränar kroppen kan vi träna hjärnan.

Metoder: ”The healthy mind platter”, Övningar för hur ni kan få in rutiner för återhämtning på arbetet med focus på meditationer, andningsövningar och yogaövningar som bidrar till såväl aktiv och mer passiv återhämtning.

WEBBINARIE 3: MATEN – EN LIVSVIKTIG BRÄNSLEKÄLLA FÖR KROPPEN OCH HJÄRNAN

“Låt maten vara din medicin och din medicin vara maten!”Så sa den grekiske läkaren Hippokrates sa redan 460 f. kr. Mat har blivit något annat idag och tyvärr så kom snabbmatskulturen in i våra liv på 60-talet och har bidragit till att vi äter allt sämre. Idag dör fler människor av övervikt och fetma än av svält – det säger ju en del.

Här får ni en genomgång av vilka viktiga näringsämnen som kroppen och hjärnan behöver för att må bra. Vi kommer att gå in på hur och vad människor äter som bor i de blå zonerna, som har den äldsta befolkningen i världen och medellivslängden är över 100 år.

Metoder: Förslag på enkla recept, enkla råd och tips för hur näringsintagen kan bli bättre och optimera såväl kroppens fysik som hjärnan kapacitet. Övningar för hur ni kan äta bättre på arbetet och få in bra rutiner kring mat.

WEBBINARIE 4: MOTION – VIKTEN AV ATT FÅ IN FYSISK AKTIVITET I VARDAGEN

I dessa tider när ovisshet och oro råder runt omkring oss är det extra viktigt att vi har bra rutiner kring träning och motion. Det skapar ett lugn och forskning har visat att träning har samma effekt som antidepressiv medicin för de som lider av lindrig depression och stressrelaterade sjukdomar.

Metoder: Här få ni ta del av redskap och processer kring hur du och dina medarbetare kan skapa en långsiktighet kring träning baserat på modellen STIM, en modell som Annika utvecklat och bygger på Sammanhang, Träningsform, Intention och Målsättningar. Dessutom får ni förslag på hur ni kan skapa en motivation och träningskultur på arbetsplatsen.

WEBBINARIE 5: HUR KAN DU BYGGA EN ORGANISATION MED FOKUS PÅ HÄLSA OCH HÅLLBARHET?

Här får du verktyg kring hur du som chef kan ha ett hälsosamt, hållbar och balanserat ledarskap där medarbetarna känner meningsfullhet och tillit. Du får metoder och verktyg som du kan använda och applicera i arbetet med att bygga ett hälsosamt och hållbart självledarskap i ditt team.

Du kommer få ta del av hur andra gjort och vi kommer tillsammans diskutera hur ni kan väva in mål och relevanta KPI:er i er verksamhet, som kommer leda till såväl glada medarbetare som bättre resultat.

Tid & plats

Kurstillfällena äger rum digitalt 20/10, 3/11, 17/11, 1/12 och 15/12, kl 09.00-11.00. Du bör kunna delta vid samtliga tillfällen.

Kursledare

Annika Kvist

Annika Kvist har tidigare arbetat som VD, marknads- och affärschef inom olika branscher. Hennes passion ligger idag i att hjälpa företag och individer att hitta sitt tydliga varför, sin ”ikigai” – anledningen till att stiga upp på morgonen. För att kunna lyssna inåt behöver vi var öppna och ha en fysisk och mental balans som låter oss blicka inåt. När vi hittat vårt ”varför?” kan vi påbörja resan mot en hållbar och hälsosam livsstil.

Annika gillar att blanda sina erfarenheter av att göra strategiska och operativa ”go-to-market”-planer för stora företag med att coach enskilda individer att nå sina mål på riktigt. Allting tar sitt ursprung från att lyssna inåt och arbeta inifrån och ut. Hennes motto är: ”Bli arkitekten i ditt eget liv”.

Annika Kvist har skrivit boken Healthy Happy Living, som ingår i kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bli en hållbar och hälsosam chef - på 66 dagar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bli en hållbar och hälsosam chef - på 66 dagar!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar