Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Medical care för aktivt däcksbefäl, refresherkurs

Chalmers Professional Education
Kort om utbildningen
5 dagar
17 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

Medical care för aktivt däcksbefäl, refresherkurs

Medical Care för befälhavare och sjukvårdsansvarig ombord är en kurs som består av föreläsningar och praktiska övningar i vår sjukvårdsanläggning. Vi går igenom bedömning och åtgärder vid akuta sjukdomar och skador. Under kursen tränas bl a åtgärder vid medvetslöshet, syrebrist och cirkulationssvikt.

Läs mer om kursen: chalmersprofessional.se/sv/utbildningar/sjofart

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp 

Befälhavaren ombord. Aktivt sjöbefäl som är ansvariga för sjukvården ombord.

Kurscertifiering

För att bli godkänd på kursen krävs 100 % närvaro på föreläsningar och praktik samt 60 % rätt på kunskapstestet, som hålls i slutet på sista kursdagen. Godkända deltagare registreras hos Transportstyrelsen och resultatet syns i sjömansregistret. Motsvarande certifikat söker deltagaren själv ut från Transportstyrelsen. För detta debiterar Transportstyrelsen en avgift.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

Kursen tar upp grundläggande medicinsk baskunskap som krävs enligt STCW, med innehåll som minst motsvarar de krav som ställs i Section A-V1/4 table A-V1/4-2, för att kunna omhänderta skadad eller sjuk ombord på ett fartyg. Under kursen beskrivs de symptom som kan förekomma vid de vanligaste sjukdomarna samt olika typer av skador och de åtgärder som ska vidtas. Vidare behandlas de regelverk som rör sjukvården till sjöss samt skeppsapotekets innehåll och skötsel. Kursens omfattning är totalt 5 dagar. Den inleds med 3 dagars teori och praktik på Campus Lindholmen. Därefter följer 2 dagars praktik på akutmottagning.

Praktik

Handledd praktik på akutmottagning. I Göteborgsområdet ordnar vi praktikplats. Kursdeltagarna kan även ta egna kontakter med hemortssjukhuset, endast akutmottagning godkänns.Tala med avdelningschefen för att ordna praktikplats. Information om praktiken skickas ut till akutmottagningen i samband med kursstart. Praktikperioden ska vara efter teoridelen.

Kurslitteratur samt instuderingsuppgifter skickas per post cirka 3-4 veckor innan kursstart. Materialet skickas till din hemadress.

Kursledare

Dan Edman är legitimerad sjuksköterska och utbildad sjukvårdslärare. Han arbetar 50 procent som universitetsadjunkt vid Institutionen för mekanik och maritima vetenskaper, Chalmers Tekniska Högskola AB, där han är ämnesansvarig för sjukvårdsutbildningarna och övrig tid kliniskt som sjuksköterska på akutmottagningar i Göteborg. Dan skriver även sjukvårdslitteratur för sjöfart.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Medical care för aktivt däcksbefäl, refresherkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education är Chalmers organisation för specialsydda utbildningar av yrkesverksamma i näringslivet, så kallad uppdragsutbildning. Vårt mål är att förse näringslivet med världsledande kunskap inom teknologirelaterade kunskapsområden.Vi erbjuder öppna och företagsanpassade utbildningar och seminarier för chefer och medarbetare i...


Läs mer om Chalmers Professional Education och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medical care för aktivt däcksbefäl, refresherkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar