Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

ECDIS, generic model course

Chalmers Professional Education
Kort om utbildningen
5 dagar
12 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

ECDIS, generic model course

Electronic Chart Display and Information Systems (ECDIS) ersätter papperssjökorten för de flesta fartyg och blir deras primära navigations-system. Detta ställer nya, andra krav på navigatörens förmåga att navigera faryget på ett säkert sätt. IMO har i.o.m. STCW Manila fastställt utbildningskraven för bryggbefäl som tjänstgör på ECDIS-utrustade fartyg där första utbildningssteget är en generisk ECDIS-utbildning enligt IMO Model Course 1.27. Vår generiska ECDIS-kurs bygger på IMO Model Course 1.27 (40 timmar) och är godkänd av Transportstyrelsen. Efter godkänd kurs uppfyller du de generiska kraven för att segla på ett ECDIS-utrustat fartyg, även efter 1 januari 2017.

Läs mer om kursen: chalmersprofessional.se/sv/utbildningar/sjofart

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Personer med god kännedom om navigation.

Kursinnehåll

Kursen är totalt 5 dagar (40 timmar) och består av förberedande hemstudier och övningar (2 dagar) och lärarledda lektioner och simulatorövningar (3 dagar). Deltagaren avlägger både teoretiskt prov och gör praktisk uppkörning i simulator. 
All undervisning i sal ges på svenska men kan ges på engelska vid behov. Kurslitteraturen är på engelska. 

Kursinnehåll:

  • Introduktion av ECDIS
  • Vakthållning med ECDIS
  • Ruttplanering med ECDIS
  • ECDIS uppbyggnad och sensorer
  • Elektroniska sjökort
  • Olycksstudier
  • Praktiska övningar 14 timmar

Observera att de 2 hemstudiedagarna skall göras innan kursstart. Vi skickar kursbok samt inloggningsuppgifter till kurshemsida cirka 3-4 veckor innan kursstart.

Examen, diplom m.m.

Kursintyg utdelas efter avslutad och godkänd kurs i enlighet med kraven i STCW A-II/1 och A-II/2. Kursen är baserad på kraven i IMO´s modellkurs 1.27 och den är 40 timmar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ECDIS, generic model course, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education är Chalmers organisation för specialsydda utbildningar av yrkesverksamma i näringslivet, så kallad uppdragsutbildning. Vårt mål är att förse näringslivet med världsledande kunskap inom teknologirelaterade kunskapsområden.Vi erbjuder öppna och företagsanpassade utbildningar och seminarier för chefer och medarbetare i...


Läs mer om Chalmers Professional Education och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ECDIS, generic model course!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar