Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Dynamic Positioning Advanced/Simulator

Chalmers Professional Education
Kort om utbildningen
5 dagar
24 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

Dynamic Positioning Advanced/Simulator

Chalmers tekniska högskola är det första institutet i världen som godkänns av Nautical Institute att ge DP-kurser enligt deras nya träningsstandard, som trädde i kraft 1 januari 2015.


DP Simulator Course är det tredje steget i träningsprogrammet för att få ett DP-certifikat. Efter avslutad introduktionskurs och familiariseringsperiod fokuserar denna kurs mer på olika DP-operationer, olika fel och problem som kan uppstå hos DP-operatören. Det innehåller också en uppdatering av DP-principer, analys av olika DP-incidenter och olyckor men huvudfokus är att genomföra fullständiga DP operationer.

Läs mer om kursen: chalmersprofessional.se/sv/utbildningar/sjofart

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskapskrav 

DP Grundläggande / Induktionskurs och minst 60 dagar godkänd övningsperiod ombord på DP-fartyg. Kompetensbevis minst svenska klass V.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

• Repetition av olika DP-funktioner
• Praktisk operation av systemet
• Olika DP-övningar och procedurer kring dessa
• DP-larm, varningar och nödprocedurer
• Viktig information om den nya standarden

Med anledning av det nya certifieringssystemet som trädde i kraft 1 januari 2015, kräver Nautical Institute att alla deltagare på en DP-simulatorkurs genomgår ett teoretisk test samt praktiskt bedömningstest vid slutet av simulatorkursen. Detta gäller även för kandidater i det gamla systemet, om kandidaten misslyckas med detta test kommer denna inte att godkännas på kursen.
Under testet blir kandidaten individuellt ombedd att ställa in fartyget på DP Auto positioneringsläge. Instruktionerna får kandidaten innan kursen startar.
Enligt nya regler som trädde i kraft 1 januari 2016, kan även studenter under STCW-utbildning nu delta i DP Simulator-kursen. Detta gäller emellertid bara studenter i det nya systemet som klarat fas A och B.

Kursledare

Christopher Anderberghar en masterexamen i Maritime Management. Han arbetar med utveckling av Offshore och Dynamic Positioning-operationer och är instruktör inom avdelningen Maritime Human Factors och Nautik. Efter avslutade sjökaptensstudier och BSc-examen vid Chalmers arbetade han inom Walleniusrederierna som styrman i den oceangående flottan. Därefter började han på en så kallad "Bowloading Tanker" i Nordsjön och karriären inom offshoreverksamheten har fortsatt. Christopher har deltagit i flera olika avancerade operationer inom Dynamic Positioning (DP), ankarhantering, ice management, offshore support etc., flera av dessa i arktiska miljöer.

Examen, diplom m.m.

Ett kursbevis utfärdas vid avklarad kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Dynamic Positioning Advanced/Simulator, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education

Chalmers Professional Education är Chalmers organisation för specialsydda utbildningar av yrkesverksamma i näringslivet, så kallad uppdragsutbildning. Vårt mål är att förse näringslivet med världsledande kunskap inom teknologirelaterade kunskapsområden.Vi erbjuder öppna och företagsanpassade utbildningar och seminarier för chefer och medarbetare i...


Läs mer om Chalmers Professional Education och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dynamic Positioning Advanced/Simulator!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar