Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbart företagande/ CSR 7,5 hp

Luleå Tekniska Universitet
Kort om utbildningen
20 veckor
24 000 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Hållbart företagande/ CSR 7,5 hp

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig mer om vad hållbart företagande (CSR) innebär och vad din organisation kan göra för att ta ett ökat ansvar och bidra till en hållbar utveckling.

Utbildningen riktar sig till Miljö- och hållbarhetschefer/ansvariga, chefer över enheter där hållbarhetsfrågor ingår, kommunikationschefer/ansvariga, andra yrkesverksamma i organisationer där hållbarhetsfrågor är aktuella.

Första halvan

Första halvan av kursen är mer teoretisk och syftar till att ge kursdeltagarna en vetenskaplig grund till CSR. Senare i kursen är innehållet mer tillämpat och här ges möjlighet att utföra moment som praktiskt kan tillämpas av den egna organisationen. Kursmomenten innehåller bl.a. bakgrund till och framväxten av CSR, viktiga begrepp, drivkrafter för CSR, uppförandekoder, intressent- och väsentlighetsanalys, huvud- och delområden enligt CSR-standarden ISO 26000, förbättring i relation till FN:s Agenda 2030 och de Globala målen för hållbar utveckling, samt hållbarhetsrevision av leverantörer.   

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Upplägg

Kursen är internetbaserad och ges helt på distans. Inga sammankomster förekommer. Undervisningen består av självstudier och handledning via ett internetbaserat kursrum där inlämning och rättning av uppgifter sker kontinuerligt.

Kursledare

Kursledare är Thomas Zobel, professor i miljöledning vid Luleå tekniska universitet. Han har mer än 15 års erfarenhet av företagsrelevanta miljö- och hållbarhetsfrågor som forskare och lärare samt en bakgrund som miljö- och hållbarhetsansvarig inom fordonsindustrin. Med hjälp av referenser till state-of-the-art inom forskningen, egna erfarenheter och aktiva diskussioner guidar Thomas deltagarna genom teoretiska och tillämpade kursmoment.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbart företagande/ CSR 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Luleå Tekniska Universitet

Luleå Tekniska Universitet

LTU – Luleå Tekniska Universitet

Gör din organisation redo för framtiden med kompetensutveckling i världsklass! Med LTU Professional Education får du tillgång till forskning i världsklass och de bästa lärarna vid Luleå tekniska universitet.   I dagens kunskapssamhälle är långsiktig och strategisk kompetensförsörjning avgörande för...


Läs mer om Luleå Tekniska Universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Luleå Tekniska Universitet

97187 Luleå Norrbottens län

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbart företagande/ CSR 7,5 hp från Luleå Tekniska Universitet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Hållbart företagande/ CSR 7,5 hp!

Liknande utbildningar