Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
10 veckor
12 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Preliminär start hösten 2020 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Diabetes 7,5 hp

Diabetes är en av vår tids stora folksjukdomar. Denna nätbaserade kurs har till syfte att ge dig kunskaper för att kunna tillämpa individuella vård och behandlingsstrategier, i nuet och inför framtiden, med utgångspunkt i evidens och aktuell forskning.

Kunskaper som kan bidra till att utveckla hela organisationen samt ge dig ett stöd för att kunna fatta bra beslut i det dagliga arbetet med personer som har diabetes. Något som väsentligt kan bidra till att minska risken för komplikationer.

Kursinnehåll

  • Diabetes mellitus: fysiologi och patofysiologi
  • Behandlingsprinciper
  • Akuta och sena komplikationer
  • Förskrivning av hjälpmedel vid diabetes
  • Nationella diabetesregistret 

Kursen är nätbaserad utan samlingar. Luleå tekniska universitet använder lär plattformen Canvas, föreläsningar ges med verktyget Zoom. Föreläsningarna spelas in och finns tillgängliga under hela utbildningen. Examination sker via nätbaserat seminarium och e-tentamen. Dator med interntuppkoppling krävs för att genomföra kursen.

Utbildningen vänder sig till dig som är sjuksköterska eller har jämförbar vårdutbildning och arbetar med personer som har diabetes inom landsting, kommun eller privat vårdgivare. Inom områdena psykiatri och äldreomsorg vänder vi oss även till personer som inte är behöriga att läsa på universitet. Dessa får ett intyg på sitt deltagande.

Målgrupp

Förkunskaper: grundläggande behörighet. Den som arbetar inom psykiatri/äldreomsorg och saknar behörighet att läsa på universitetet får ett intyg på sitt deltagande.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diabetes 7,5 hp , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Luleå Tekniska Universitet

Luleå Tekniska Universitet

LTU – Luleå Tekniska Universitet

Gör din organisation redo för framtiden med kompetensutveckling i världsklass! Med LTU Professional Education får du tillgång till forskning i världsklass och de bästa lärarna vid Luleå tekniska universitet.   I dagens kunskapssamhälle är långsiktig och strategisk kompetensförsörjning avgörande för...


Läs mer om Luleå Tekniska Universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Luleå Tekniska Universitet

97187 Luleå Norrbottens län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Diabetes 7,5 hp !