Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande HACCP

Ceduo
Kort om utbildningen
1 dag
5 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-26 09:00 - Distans
Distans
Svenska
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
5 990 SEK
2021-05-26

Distans
5 990 SEK
2021-09-07

Distans
5 990 SEK
2021-10-05
HACCP

Kursbeskrivning

Lär dig mer om HACCP

Behöver du öka på dina kunskaper inom HACCP? Vill du få förståelse för hur man arbetar med detta system praktiskt i olika verksamheter? Vill du lära dig hur HACCP kan ge bättre lönsamhet för hela företaget? Då är det här utbildningen för dig!

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) är en arbetsmetod som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Dagen syftar till att ge deltagarna ökad förståelse för HACCP- metodiken för att kunna skapa och underhålla systemet för egenkontroll som krävs enligt Livsmedelslagstiftningen.

Utbildningen är ofta nödvändig som ett led inför certifieringar som till exempel IP Livsmedel, System för säkra kosttillskott till konsument, ISO 22000 etc. 

Målgrupp

Produktionspersonal, inköp, kvalitet, produktutveckling etc. i livsmedelsindustri eller importföretag. Personal som hanterar livsmedel i andra verksamheter t.ex. butik, bageri och restaurang. Detta är en grundläggande utbildning, inga eller lite förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Denna grundläggande utbildning fokuserar på implementering och underhåll av HACCP. Genom att gå kursen får du och ditt team förståelse för arbetssättet och det bakomliggande regelverket.

INNEHÅLL:

  • Hazard analysis of critical control points – bakgrund och teori
  • Lagstiftning och ansvarsfrågan
  • Produktbeskrivning och lämplig dokumentation
  • Inköp och leverantörsutvärdering kopplat till HACCP
  • Riskbedömning och faroanalys
  • HACCP- principerna och implementering av systemet
  • HACCP-gruppens arbete
  • Hur man effektivt följer upp arbetet och håller systemet levande

Upplägg

Teori varvas med gemensamma diskussioner och praktiska övningar då man får öva på att arbeta enligt HACCP- principerna i form av simulerade case. 

Utbildningen hålls online via Microsoft Teams. Kl: 09:00- 16:30.

Kursledare

Camilla kursledare

Camilla Carlsson. Camilla har över 15 års erfarenhet som utbildare inom livsmedels- och hälsobranschen med fokus på bl.a. kvalitet och livsmedelssäkerhet.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd utbildning erhålls personligt kursintyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande HACCP, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Ceduo

Utveckla dina kunskaper med Ceduo

Ceduo erbjuder konsulttjänster och utbildningar inom livsmedelssäkerhet för såväl livsmedelsindustri som importföretag på den skandinaviska marknaden. Företaget grundades 2013 och verksamheten har sedan dess fokuserat främst på utbildning men också märkningsrådgivning samt förbättrings- och utvecklingsarbete inom livsmedelsäkerhet och kvalitetsledning. Tack...


Läs mer om Ceduo och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ceduo

Birger Jarlsgatan 18A
114 34 Stockholm

 Visa telefonnummer

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundläggande HACCP!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundläggande HACCP från Ceduo, fyll i dina uppgifter: