Visa utbildning.se som: Mobil

Näthat och gromning online

Cady Training Academy
Kort om utbildningen
Flexibel, läs i din egen takt
7 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Kurslitteratur ingår - Distans
Onlineutbildning
Distans
Svenska
Distanskurs inom näthat och gromning online

Kursbeskrivning

Distansutbilda dig hos Cady och få kompetens inom näthat och gromning online

Vill du arbeta informativt och preventivt inom riskerna online såsom näthat, nätmobbning, sexuellt kränkande beteende samt gromning? Då är denna distanskurs för dig!

Med denna kurs får du kunskap om näthat och gromning online för att kunna informera om riskfaktorer och skydda barn och ungdomar från att fara illa ut och utnyttjas på internet. Kursen passar både dig som arbetar med barn och ungdomar och dig som vill lära mer om hur du kan jobba med dessa viktiga frågor med personer i din närhet.

I kursen får du speciella kunskap och arbetsverktyg för att kunna arbeta informativt och vidareutbilda lärare, nära vuxna, ungdomar och barn i de olika riskerna som finns på nätet både inom näthat och gromning online. Du får bredda kunskaper som även inkluderar om sexuellt material som produceras, skickas och hanteras av barn och ungdomar på internet i både frivillig och kränkande kontext.

Denna kurs är för privata personer och arbetsgivare/organisationer. Den passar både dig som vill börja inom yrket och dig som redan är yrkesverksam och vill få en kompetensutveckling.

Varför välja Cady Training Academy?

Kurslitteratur ingår

Behov på

arbetsmarknaden

90% får jobb efter genomförd utbildning

Målgrupp

Anmäl dig enkelt på Cadys hemsida. 

Antagningskrav

 • Denna kurs har ej krav på betyg för att bli antagen.
 • Du behöver ha goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt.
 • Du ska vara 18 år eller ha vårdnadshavarens samtycke.
 • Distansstudier är baserad på självstudier och kräver god studievana och disciplin.
 • Du ska även ha god självkännedom och vara vid god psykisk form.
 • För att kunna läsa behöver du ha dator- och internetankomst, god datorvana och kan hantera filer av olika slag (t.ex. Office-paketet).

Uppfyller du inte kraven?

Är du osäker om din behörighet och vill få en bedömning? Ansök direkt på utbildarens hemsida.

Om du som arbetsgivare vill utbilda dina anställda som inte uppfyller antagningskraven kan Cady göra en särskild bedömning enligt överenskommelse. Kontakta Cady för mer information.

Examen, diplom m.m.

Kursens mål

Målet är att du efter avslutad kurs har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet med frågor inom näthat och gromning online samt informera om risker på internet:

 • Kommunicera och samverka för att möta och bemöta barn/ungdomar som har upplevt kränkningar (genom nedsättande ord eller handling och/eller sexuellt) och gromning eller gromningsförsök på internet med relevanta arbetsredskap.
 • Ha god förståelse för olika plattformar som barn och ungdomar rör sig på och hur man som vuxen kan balanserar internetanvändandets identitetsskapande funktion för barn och ungdomar med att informera om risker och skydda mot utnyttjande.

Kursbevis

Efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett diplom och kursbevis.

Cady är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Kursinnehåll

 • Näthat och nätmobbning

  Kunskap i hur barn och ungdomar brukar internet; hur barn och ungdomar hanterar innehåll och upplevelser på internet; nätmobbning; vad som kan anses som brottsliga texter och handlingar på internet; kunskapsgrund för att närvara och vägleda barn och ungdomar i sitt digitala liv samt kunskap som användbart verktyg i professionella sammanhang.

 • Ungas erfarenheter av sexuella kränkningar på nätet

  Kunskap i ungas erfarenheter av sexuella övergrepp på internet inklusive orsaker, konsekvenser och dess påverkan både kort- och långsiktigt.

 • Gromning och gromningsförsök online

  Innebörden och riskfaktorer för gromning (grooming) och gromningsförsök (grooming försök); den generella processens fyra steg samt hur en förundersökning, målsägandebiträde, rättegång och skadestånd går till vid sexualbrott mot barn och ungdomar.

 • Att prata om risker på internet

  Kunskap i barnets rättigheter; lagar och regler kring övergrepp på nätet; att prata med barn och ungdomar om riskerna på internet samt att lyssna, fråga och bli en del av barnets liv på nätet.

 • Slutarbete

Fortsatta studier

Cady har ett stort utbud av utbildningar och kurser på distans inom många olika yrkesområden såsom vård och omsorg, social omsorg, organisation och ledarskap m.fl.

Se hela utbudet på Cadys hemsida.

Upplägg

Fördelar med att läsa näthat och gromning online hos Cady

 • Styr över dina studier själv med Cadys flexibla upplägg.
 • Läs i din egen takt året om när och var du vill.
 • Snitt lästiden är 1½ månader vid heltidsstudier. Ingen minimitid och maxtid på 3 månader.
 • Välj själv när du vill börja och kom igång med dina studier snabbt.
 • Helt på distans utan fysiska träffar. 
 • Få stöd av Cadys yrkeslärare.
 • Jobba samtidigt som du läser.
 • All kurslitteratur ingår.

Investering

7 120 kr exkl. moms

(8 900 kr inkl. moms)

All kurslitteratur ingår i kostnaden.

Priset avser den totala kurskostnaden oavsett den faktiska studielängden.

Vill du få en skräddarsydd utbildning eller kurs till dina anställda?

Cady erbjuder specialanpassade utbildningar och kurser samt paketpriser för företag och organisationer. Läs mer under "Erbjudande".

Delbetala din kurs!

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter för dig som privatperson. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria. Se utbildarens hemsida för mer information.

Erbjudande

För företag och organisationer

Mot förfrågan kan Cady skräddarsy ett utbildningsupplägg utifrån din verksamhets krav och behov. De kan erbjuda bl.a. en specialanpassad kursplan, utbildningspaket för större grupper, deldistans, kompetenskurser och mycket mer.

Begär en offert

Kontakta Cady idag och berätta om vilka önskemål du har så återkommer de med förslag på upplägg och pris.

Kursledare

Bakom kursen står Cadys professionella team av kunniga och utbildade yrkeslärare. Deras gedigna erfarenheter är samlade från tidigare arbeten inom vård och omsorg, psykiatrisk vård samt pedagogik. De har dessutom arbetat länge med människor som har olika typer av psykiska funktionsvariationer.

Genom att ha haft närkontakt med människor i olika åldrar och sammanhang har de djupa kunskaper i hur människor funkar i olika situationer. Detta ger dem även kompetens i hur varje enskild person kan bemötas och behandlas utifrån sina unika situationer och behov. Cadys yrkeslärare brinner för att dela med sig av sina erfarenheter så att du kan få en djupare förståelse och inlärning.

Få stöd under dina studier

Kursen är baserad på självstudier. Du kan få stöd av yrkeslärarna under din kurs om du har pedagogiska frågor.

Teamet hos Cady ser fram emot att ge dig stöttning, motivation och inspiration mot dina utbildningsmål och yrkesdrömmar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Näthat och gromning online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Är du en arbetsgivare som har anställda i behov av kompetensutveckling? Eller vill du som privatperson utbilda dig till ditt drömyrke? Välj att läsa på distans hos oss! Vi erbjuder flexibla utbildningar och kurser inom flera olika yrken - många...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Cady Training Academy

Fotögatan 6B
414 74 Göteborg Götalands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Näthat och gromning online!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Näthat och gromning online från Cady Training Academy, fyll i dina uppgifter: