Visa utbildning.se som: Mobil

Hotellreceptionist

Cady Training Academy
Kort om utbildningen
Egen takt
12 368 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Kurslitteratur ingår - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska
Yrkesutbildning till hotellreceptionist

Kursbeskrivning

Yrket som hotellreceptionist är perfekt för dig som är språkkunnig och serviceinriktad samt brinner för att möta människor från världen runt. Oavsett om du vill jobba på ett litet pensionat eller ett stort lyxhotell är det viktigt att du ger gästerna bra service för att de ska trivas.

I arbetsuppgifterna ingår det att checka in och ut gästerna samt ta hand om dem under deras vistelse. Du informerar om hotellets service och sevärdheter i området samt kan även boka bord på restauranger eller biljetter till nöjesevenemang vid förfrågan.

Vanligtvis hanterar du också administrativa uppgifter. Det kan vara bokning av rum, fakturering, skötsel av telefonväxeln samt även ta hand om hotellets konferensgäster.

Det blir allt vanligare med arbetsrotation vilket kräver att du ska sköta flera arbetsuppgifter och vid behov rycka in på andra områden som normalt sett tillhör t.ex. nattportiern, frukostvärden, konferensvärden eller servitören.

Arbetsprognos

Det finns mycket goda möjligheter att kunna få ett arbete inom yrket då branschen är i en expansionsfas och saknar utbildad personal. 

Som hotellreceptionist kan du arbeta på bl.a.:

 • Hotell
 • Värdshus
 • Bed & breakfast
 • Spa

En utbildning som ger dig möjligheter

9/10 av Cadys elever jobbar inom yrket tack vare sin utbildning!

Drygt hälften av eleverna är skickad direkt från sin arbetsgivare då de anser att Cadys utbildning ger deras anställda de kompetenser och kunskaper som behövs.

Målgrupp

Anmälan sker enkelt via utbildarens hemsida. 

Denna yrkesutbildning är för privata personer och arbetsgivare/organisationer. Den passar både dig som vill börja inom yrket och dig som redan är yrkesverksam och vill få en kompetensutveckling.

Distansstudier kräver god självdisciplin och -kännedom då du läser och lägger upp din studieplan själv. Hela utbildningen är på svenska och du behöver ha goda kunskaper både skriftligt och muntligt.

För att kunna läsa behöver du ha dator- och internetankomst. Det krävs även att du har god datorvana och kan hantera filer av olika slag (t.ex. Office-paketet).

Behörighet

Denna utbildning har ej krav på betyg för att kunna läsa den.

Om du som studerande är osäker om du är behörig kan Cady hjälpa med en bedömning. Ansök direkt på utbildarens hemsida.

Om du är ett företag eller en organisation kan Cady göra en bedömning enligt särskild överenskommelse gällande dina anställda. Kontakta gärna Cady för mer information.

Examen, diplom m.m.

Utbildningens mål

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som hotellreceptionist:

 • Planera, organisera och utföra arbetsuppgifter med hänsyn till hälsa, miljö, ekonomi och säkerhet utifrån gällande lagar och bestämmelser i besöksnäringen.
 • Förstå betydelsen av telefonteknik, bemötande, service och produktkännedom med hänsyn till olika målgrupper samt att anpassa agerande och språk efter situation.

Utbildningsbevis

Efter att utbildningen är avslutad och godkänd erhålles yrkesutbildningsbevis.

Kursinnehåll

 • Akut omhändertagande

  Grunderna för HLR samt hantering av akut sjukdom och skada.

 • Etik och människans livsvillkor

  Människan och hennes livslopp utifrån sociala, kulturella och existentiella aspekter vid hälsa, ohälsa och funktionsvariation.

 • Kommunikation

  Människors interaktion och kommunikation samt pedagogiskt ledarskap.

 • Service

  Att ge god service samt kundbemötande.

 • Logi

  Logi utbudets utveckling samt betydelse av service och bemötande med hänsyn till olika målgrupper inklusive kulturella skillnader och gäster med särskilda behov.

 • Reception 1 och 2

  Att samarbeta och kommunicera med andra; att anpassa agerande och språk utifrån situationen samt lokala och regionala samarbetspartners inom rese- och besöksnäringen med betydelse för receptionsarbetet.

 • Receptions- och konferensservice

  Administration, planering och genomförande av möten; olika system och program för arbetet inom reception och kundtjänst; mötesindustrin, konferens- och eventanläggningar samt branschorganisationer.

 • Administration 1

  Administrativa rutiner och funktioner; dokumentutformning samt organisation och arbetsformer inom företag.

 • Inköp

  Inköp, försäljning och ekonomi.

 • Entreprenörskap och företagande

  Att tänka som en entreprenör och företagets villkor.

 • Marknadsföring

  Teorier och tendenser inom marknadsföring; marknads- och omvärldsanalys samt metoder och analysverktyg för marknadsinformation; marknadsstrategier; intern och extern marknadskommunikation samt internationell marknadsföring.

 • Praktisk marknadsföring

  Affärsidé, marknads- och säljplan; omvärldsanalys och marknadsundersökningar samt konkurrensmedel, -förmåga och lönsamhet.

 • Praktik

  8 veckor (du hittar din egen praktikplats)

 • Slutarbete

*I utbildningen ingår praktik för att du lättare ska komma ut på arbetsmarknaden. Upplägget är flexibelt och du hittar din plats själv. Om du som företag/organisation ska utbilda dina anställa kan praktiken valideras bort mot önskemål då de redan arbetar inom samma yrke. 

Validering

Du kan validera delkurser och/eller praktiken om du har tidigare läst dem eller har relevant arbetslivserfarenhet. Ansök om validering direkt på utbildarens hemsida.

Fortsatta studier

Cady erbjuder kompetenskurser inom flera olika områden såsom service och kommunikation, social omsorg m.fl. Se utbildarens hemsida för mer information.

Upplägg

Några fördelar med att läsa hos Cady

 • Med Cadys flexibla upplägg styr du själv över dina studier!
 • Läs helt i din egen takt dygnet och året runt.
 • Innehållet motsvarar 2 år. Snitt lästid vid heltidsstudier är cirka 1 år.
 • Välj ditt startdatum själv och kom igång med dina studier snabbt!
 • Läs helt på distans utan fysiska träffar.
 • Som elev kan du jobba samtidigt som du läser vilket innebär att din arbetsgivare kan ha dig kvar på arbetsplatsen under din utbildning.
 • All kurslitteratur ingår.

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer. Om du som företag eller organisation önskar utbilda en större grupp eller få en specialanpassad utbildning utifrån dina specifika krav/önskemål kontakta gärna Cady för en offert.

Investering

12 368 kr ex. moms

(14 900 kr inkl. moms)

All kurslitteratur ingår i kostnaden.

Priset avser den totala utbildningskostnaden oavsett den faktiska studielängden.

Vill du få en skräddarsydd utbildning till dina anställda?

Cady erbjuder specialanpassade utbildningar och paketpriser för företag/organisationer. Läs mer nedan under "Erbjudande".

Delbetala din utbildning!

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter för dig som privatperson. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria. Se utbildarens hemsida för mer information.

Erbjudande

För företag och organisationer

Mot förfrågan kan Cady skräddarsy ett utbildningsupplägg utifrån din verksamhets krav och behov. De kan erbjuda bl.a. en specialanpassad kursplan, utbildningspaket för större grupper, deldistans, fördjupningskurser och mycket mer.

Begär en offert!

Kontakta Cady idag och berätta om vilka önskemål du har så återkommer de med förslag på upplägg och pris.

Kursledare

Få stöd av Cadys kunniga pedagoger

När du är elev hos Cady får du stöd av deras duktiga pedagoger under hela din utbildning. De hjälper dig med bl.a. bedömning av dina uppgifter och svarar på pedagogiska frågor. Du kan även få elevcoachning om du vill ha hjälp med att t.ex. lägga upp din studieplan eller få motivation och inspiration.

Kursledaren

Cadys kursledare för denna utbildning är utbildad yrkeslärare som har en lång och gedigen erfarenhet inom business management, transportbranschen, administration, service och fastighet. De gedigna kunskaperna hon har bidrar till att kunna ge det viktiga stödet hennes elever behöver under deras utbildningsresa. Hon brinner för att hjälpa andra att nå sina mål och hon ger sina elever motivation genom att följa hennes vision om att förvärva kunskap ska vara roligt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hotellreceptionist, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Är du en arbetsgivare som har anställda i behov av kompetensutveckling? Eller vill du som privatperson utbilda dig till ditt drömyrke? Välj att läsa på distans hos oss! Vi erbjuder flexibla utbildningar och kurser inom flera olika yrken - många...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Cady Training Academy

Fotögatan 6B
414 74 Göteborg Götalands län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Hotellreceptionist!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotellreceptionist från Cady Training Academy, fyll i dina uppgifter: