Visa utbildning.se som: Mobil

Kontrollplaner enligt PBL – företagsanpassad

Byggutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Lär dig kontrollplan – PBL

Vi har sett ett stort behov av en fördjupning kring kontrollplanerna och den tanke som nya PBL har kring dessa. Även Boverket kom fram i rapporten Förstudie kontrollplan att det finns stora brister i nuvarande kontrollsystem i byggprocessen.

En av de stora förvirringarna är bland annat ordet "egenkontroll" som är ett välkänt begrepp inom entreprenadjuridiken. Men det finns även i Plan och bygglagen,  men då med ett helt annat syfte. Detta skapar givetvis stora problem. Vi har fått höra att även andra utbildare inte har förstått denna skillnad, vilket är mycket olyckligt.

Vi känner oss mycket stolta att kunna erbjuda er denna kurs som just Rune Johansson har tagit fram. Rune var nämligen med i byggprocessutredningen inför nya PBL och vet tankarna bakom lagens formuleringar inom detta område. Det är kanske därför som denna kurs är så populär bland kontrollansvariga, bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer. Kursen går helt i linje med det Boverket kommit fram till i sin rapport och det som de skriver om kontrollplaner påPBL kunskapsbanken (Boverkets webbaserade vägledning).

I vår kurs ingår en digital mall på kontrollplanens utformning som är fri för kursdeltagaren att använda. Det ingår också ett unikt innehåll med hundratals kontrollpunkter som ger en hint om kritiska moment under ett byggprojekt och som kan omarbetas för att användas i mallen under just ditt specifika projekt.

Välkommen på kurs hos Byggutbildarna!

Målgrupp

 • Kontrollansvariga enligt PBL
 • Byggnadsinspektörer
 • Bygglovshandläggare

Kursinnehåll

Vi går igenom processen kring kontrollplaner, men framförallt utformningen av och innehållet i olika kontrollplaner och hur det ska se ut för att uppfylla de krav som plan- och bygglagen ställer.

 • PBL:s krav på kontrollplaner
 • Kontrollplanernas utformning vid olika typer av projekt
 • Kontrollplanens relation till aktörers egenkontroll
 • KA:s relation till kontrollplanen
 • KA:s utlåtande till byggnadsnämnden
 • Genomgång hur man använder mallen för kontrollplan enligt PBL som ingår i kursen

Fortsatta studier

 • Uppdatering för Kontrollansvariga – inför förnyad* certifiering
 • Byggteknik & kontroll - Grundläggning
 • Byggteknik & kontroll - Stommen
 • Byggteknik & kontroll - Installationer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollplaner enligt PBL – företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Byggutbildarna

Byggutbildarna

Byggutbildarna Rune Johansson AB

Byggutbildarna Rune Johansson AB är ett mycket välrenommerat företag i byggbranschen som har funnits sedan 1984. Vi erbjuder aktuella och uppdaterade kurser inom byggregler och byggteknik. Vill du lära dig mer om Plan- och bygglagen (PBL), Boverkets Byggregler (BBR), Kontrollansvariga (KA)...


Läs mer om Byggutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggutbildarna

Kungsgatan 34
745 31 Enköping

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kontrollplaner enligt PBL – företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 16 recensioner.
Alla recensioner för arrangören