Visa utbildning.se som: Mobil

BAM - Bättre Arbetsmiljö ***** AFA-ansluten lärarledd Online (2-dagar)

Byggsäkerhet Toppnock AB
Kort om utbildningen
16 timmar
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-20 08:00 - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 900 SEK
2021-05-20

Distans
6 900 SEK
2021-06-29

Sverige
Kontakta oss för mer information

Kursbeskrivning

Vi är godkända av AFA Försäkring och får genomgående höga betyg från deltagarna. Öppna och företagsanpassade utbildningar. På plats, på distans, hos kund, etc.

Arbetsgivare som har Afa Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) har möjlighet att söka stöd till arbetsmiljöutbildningar om 50% respektive 70% av utbildningsavgiften. 

Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän inom privat sektor och ska gynna samverkan och skapa dialog i arbetsmiljöarbetet utifrån arbetsplatsens behov (ex 50%). Utbildningsinsatser där chefer och arbetsmiljö- eller skyddsombud på arbetsplatsen (deltar samtidigt) är särskilt prioriterade (ex 70%). Vi hjälper er gärna. 

Varje organisation behöver fördjupade kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen, oavsett vilken bransch eller vilken nivå man arbetar på. Arbetsmiljölagen kräver tillräcklig kompetens för samtliga i företaget, beroende på vilka roller, risker och delegerade arbetsmiljöuppgifter som finns.

Genom att gå igenom Arbetsmiljölagen (AML) och föreskriften Systematiskt Arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1) tillsammans med en handfull andra mycket centrala föreskrifter hittar vi system och tillvägagångssätt för ökad säkerhet, trivsel och en god arbetsmiljö.

Kursdeltagare ska erhålla kunskaper och kunna tillämpa det systematiska arbetsmiljöarbetet, främst med följande inriktning:

 1. Kunskap om lagens krav
 2. Kunskaper om förebyggande metoder och arbetssätt
 3. Förståelse för hur uppgifter och ansvar ska fördelas
 4. Förmåga att själv utveckla kunskaper om lagkrav

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till chefer, HR-ansvariga och administratörer, skyddsombud, arbetsledare och även medarbetare med ett engagemang i organisationens arbetsmiljöarbete. Erfarenhetsmässigt är det mycket klokt att låta dessa olika sorters medarbetare gå utbildningen tillsammans, så att roller och vanliga problemperspektiv kan hanteras redan under utbildning – allt för att göra företagets interna rutiner så friktionsfria som möjligt.

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljölagen
 • Skyldigheter och rättigheter för både arbetsgivare och arbetstagare
 • Grunder – Systematiskt arbetmiljöarbete
 • Riskhantering – översikt
 • Arbetsmiljöverkets kontroller
 • Krisberedskap
 • Samverkan – arbetsgivare och skyddsombud/skyddskommitté
 • Ergonomiska risker
 • Rehabilitering
 • Stress
 • Kränkande särbehandling
 • Organisatorisk och social arbetsmiljö
 • Vi kan också anpassa kursen utefter kundens särskilda behov, med övergripande tillägg för Elsäkerhet (EL-BAM), Kemiska risker, Hot och våld, Bygg- och anläggningsarbete, hotell och restaurang eller annan inriktning som bäst passar er verksamhet.

Upplägg

Kursen ges som antingen heldag eller som tvådagarskurs.

 • (En heldag – kursen blir en intensiv genomgång)
 • Två dagar – kursen ger möjlighet till anpassningar och mer omfattande gruppövningar och fördjupningar i berörda områden.

Erbjudande

7.900:- för tvådagarskurs (4.500:- en heldag)
6.900:- för tvådagarskurs på distans - Vår/sommar erbjudande 2021 

Vi tar uppdrag över hela Sverige och kommer gärna till er. För mer information kontakta Byggsäkerhet Toppnock AB om pris, bokning eller erbjudande anpassat efter era behov.

Prisexempel 5 deltagare Älvsjö, 19.500 kr/dag. Sitter ni utspridda går det naturligtvis att göra utbildningen på distans via Zoom. 

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAM - Bättre Arbetsmiljö ***** AFA-ansluten lärarledd Online (2-dagar), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
Hade lite rädsla för att det bara skulle handla om lagtext. Trevligt med lite grupparbete. Mycket kompetent lärare.
Kursdeltagare
(5)
Bra lärare, förklarade på ett bra och enkelt sätt.👍
Kursdeltagare
(5)
Väldigt bra innehåll, och kursledaren var duktig att få alla att engagera sig samt att förklara innebörden på ett lättförstått sätt.

Byggsäkerhet Toppnock AB

Säkerhet på rätt nivå

Byggsäkerhet – kurser och konsultation i Arbetsmiljö, Organisation och Krisberedskap. Vi får genomgående höga betyg från deltagarna på samtliga våra utbildningar, särskilt viktigt för kvalitéts utbildningar som Bas P/Bas U, Entreprenadjuridik I & II, Ledarskap och projektledning, Skyddsombud, BAM och mycket...


Läs mer om Byggsäkerhet Toppnock AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggsäkerhet Toppnock AB

Sisjö Kullegata 6
436 32

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 178 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö ***** AFA-ansluten lärarledd Online (2-dagar) från Byggsäkerhet Toppnock AB, fyll i dina uppgifter: