Visa utbildning.se som: Mobil

Renovera klimatsmart - Fortsättning - DISTANS

Byggbranschens Utbildningscenter
Kort om utbildningen
1 dag
2 200 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Vill du införa eller erbjuda energiekonomiskt effektiva åtgärder till din kund? Vill du energieffektivisera och samtidigt förbättra den termiska komforten och luftkvaliteten inomhus? Det här är utbildningen som ger dig kunskap att ta fram lönsamma åtgärdspaket vid energieffektivisering. Utbildningens längd är 4 timmar.

Under denna utbildning får du viktig kunskap om energieffektivisering av byggnader i samband med renovering. Utbildningen består av två delar som ges vid separata tillfällen, där genomgången Del 1 är ett förkunskapskrav för Del 2.

I Del 2 får du kunskaper om hur byggnaders tekniska status kan fastställas och hur ekonomiskt lönsamma åtgärdspaket för olika byggnadstyper tas fram. Vi går igenom vanligt förekommande åtgärder på klimatskal och installationer, och hur du hanterar ekonomiska verktyg för att ta fram lönsamma åtgärdspaket.

Utbildningen är framtagen i samarbete med CIT Energy Management och Chalmers. Västra Götalandsregionen har finansierat framtagning av utbildningsmaterialet.

Så här fungerar en distansutbildning hos oss

När du går en distansutbildning hos Byggbranschens Utbildningscenter får du samma höga kvalitet på undervisningen som under våra klassrumsutbildningar. Du får träffa våra erfarna lärare och engagerade klasskamrater, som bidrar med både erfarenhetsutbyte och energi. Utbildningen genomförs via det digitala distansverktyget Zoom meetings - ett intuitivt, inkluderande och driftsäkert verktyg - direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Du kommer att bli förvånad över hur enkelt och bra det är.

Läs mer om vad som är bra att känna till gällande Zoom och vårt distansupplägg här.

Kvalifikationer

Vi rekommenderar att du har genomfört Del 1 och att du har grundläggande kunskaper i byggnads- och installationsteknik.

Utbildningens mål

  • Du ska ha kännedom om av olika verktyg och underlag som kan användas vid en byggnadsbesiktning
  • Du ska ha kännedom om enskilda energiekonomiskt lönsamma åtgärder som vanlgtvis passar i samband med olika renoveringar
  • Du ska ha ökat dina kunskaper om hur du tar fram och räknar på energiekonomiskt lönsamma åtgärdspaket vid renovering
  • Du ska ha ökat dina kunskaper om hur lönsam energieffektivisering kan genomföras med beaktande av företagsekonomiska förutsättningar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är involverad i renovering av byggnader. Exempelvis: byggnadsentreprenörer, KMA, säljare, energisamordnare, installationssamordnare, arbetsledare, platschefer, arbetschefer.

Utbildningens innehåll

  • Genomgång av olika verktyg och underlag som kan användas vid en byggnadsbesiktning inför en renovering
  • Genomgång av typiska åtgärder som passar i samband med olika renoveringar
  • Genomgång av hur enskilda åtgärder och paket av åtgärder påverkar energianvändningen
  • Kostnadsberäkningar med olika metoder
  • Introduktion till totalmetodiken och internräntemetoden

Investering

Kursavgift exkl moms: Medlem: 2200 kr Ej medlem: 2500 kr

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Renovera klimatsmart - Fortsättning - DISTANS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Byggbranschens Utbildningscenter

Vi säkerställer att du och dina medarbetare har rätt kompetens med aktuella och framtidsinriktade utbildningar för både yrkesarbetare och tjänstemän. Vi har ett brett utbud inom entreprenadjuridik, byggproduktion, arbetsmiljö, företagsstyrning, ledarskap, kollektivavtal och arbetsrätt....


Läs mer om Byggbranschens Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggbranschens Utbildningscenter

Box 341 20
100 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Renovera klimatsmart - Fortsättning - DISTANS!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 496 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Renovera klimatsmart - Fortsättning - DISTANS från Byggbranschens Utbildningscenter, fyll i dina uppgifter: