Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsledarutbildning

Byggakademin
Kort om utbildningen
6 dagar
20 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-18 08:00 - Malmö
Distans, Göteborg, Malmö, Rikstäckande, Stockholm, Umeå
Svenska
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Malmö
20 900 SEK
2022-10-18

Stockholm
20 900 SEK
2022-11-08

Göteborg
20 900 SEK
2022-11-29

Umeå
20 900 SEK
2022-11-30

Video

Arbetsledare

Kursbeskrivning

Hur blir du en bättre Arbetsledare? 

Arbetsledarutbildningen ger dig verktyg och kunskaper för att axla rollen som arbetsledare eller platschef i ett bygg- eller anläggningsprojekt. Vi hjälper dig att snabbt komma in i rollen och utveckla ditt ledarskap genom personlig effektivitet och kommunikation.

Vi följer ett byggprojekt från att läsa kontraktshandlingar, att ta fram en produktionskalkyl och tidplan till hur du leder byggmöten, skriver ÄTA, genomför inköp till ledarskapsfrågor och hur du slutligen avslutar ett projekt. 

Målgrupp

Arbetsledarkurs vänder sig främst till produktionsledande personal såsom Arbetsledare, Platschefer och Entreprenöringenjör/Projektingenjörer. För att gå arbetsledarutbildningen bör du ha arbetat som arbetsledare eller platschef i minst sex månader.

Kursinnehåll

  • Byggprocessen, roller, ansvar, lagar och krav
  • Kontraktshandlingar med fokus på standardkontrakten (AB04/ ABT 06)
  • Olika planeringsmetoder. Vikten av startmöte och planering samt hur man praktiskt tar fram en kalkyl och gör en tidplan
  • De ekonomiska begreppen och hur man arbetar med avstämningar och prognoser. Här lär du dig inköpsarbete, ÄTA-hantering och att styra UE samt att styra produktionen genom arbetsberedningar, rullande planering och veckomöten
  • Kommunikations- och mötesteknik. Tips på effektivare möten och att hålla presentationer
  • Ledarskap. Hur motiverar du din personal och ger dem positiv och negativ feedback. Hur arbetar du med målstyrning? Hur grupper utvecklas och hur ledarskapet anpassas efter gruppers mognad. Att genomföra jobbiga samtal
  • Att avsluta projekt. Praktiska rutiner, kundnöjdhet och intern erfarenhetsåterföring
  • Personlig planering. Att styra sin egen tid genom att pressa tidstjuvar och delegera, ha ordning och reda och organisera sitt arbete

Upplägg

Utbildningen omfattar sex kursdagar med en kursdag per vecka.

Kursen erbjuds även som streamad online utbildning

Du som inte kan eller vill medverka fysiskt på våra kurser har möjlighet att delta på flera av våra kurstillfällen på distans. Genom vår webblösning deltar du online live under den utbildning som genomförs hos oss.

Kursdokumentation

Byggakademin använder sig av en kursapplikation med digital kursdokumentation som medger blended learning. Det innebär att du alltid har materialet tillgängligt oavsett tid och rum. 

Kursledare

Rosanna Willers

Rosanna Willers, civilingenjör, Väg och Vatten, håller vår Arbetsledarutbildning och våra kurser för Ansvarig hantverkare och inom AMA. Rosanna började som arbetsledare och gick sedan vidare till att bli arbetschef på Folkhem och har mångårig och bred erfarenhet inom småhusprojekt med inriktning på kvalitetsbyggnation. Rosanna har också erfarenhet av ramavtalsupphandling på Fastighetskontoret Stockholms Stad.

Rosanna

Per Wall

Per Wall, civilingenjör Väg och Vatten, är föreläsare på Byggakademins Arbetsledarutbildning fördjupning. Pers styrka återfinns i kärnverksamheten – att driva byggprojekt. Allt ifrån stora komplexa byggprojekt till mindre projekt. Per har erfarenhet av de flesta rollerna i ett byggprojekt med tyngdpunkt på rollerna entreprenadingenjör, projektchef och ombud. Han arbetar som affärsenhetschef på Zengun idag. 

Tidigare har han arbetat som regionchef på Veidekke Entreprenad och som arbetschef på Byggmästargruppen och projektchef på Skanska. Han har även ansvarat för mentorprogram inom ledarskap.

Niklas Melin

Niklas Mellin, föreläsare på Arbetsledarutbildningen är utbildad snickare, ekonom och fastighetsförvaltare. Han har drivit ett mindre entreprenörsföretag som enmansföretagare samt varit ägare och vd för LIHAB, ett av de större entreprenörsföretagen inom bygg. Niklas anser sig vara en social, inlyssnande och rättvis person som inte tycker om genvägar, om man inte har planerat noga för en genväg.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs får du ett intyg på genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsledarutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 107 recensioner.

Stefan Persson, arbetsledare, Erlandsson Bygg AB
Mycket bra kurs och pedagogisk kursledare. Det bästa var att hitta nya mer effektiva arbetssätt
John Glommen, Bröderna Anderssons Måleri AB
Jag vill tacka för en mycket utvecklande kurs och jag har tagit in mycket av det vi lärde oss under utbildningen i företaget. Framför allt den personliga effektiviteten
Andrés Morales, Strukton Rail
Bästa kursen jag har gått på

Byggakademin

Vi utbildar alla i byggsektorn. 

Byggakademin är ett utbildningsföretag för alla i byggsektorn med målet att ge bästa kompetensutveckling av högsta kvalitét. Utbildning är alltid en god investering och på Byggakademins kurser får du kunskap och verktyg som är praktiska och tillämpningsbara redan från första...


Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggakademin

Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 107 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 1075 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsledarutbildning från Byggakademin, fyll i dina uppgifter: