Visa utbildning.se som: Mobil

Leveransvillkor och utlandsbetalningar - Företagsanpassad

Business Sweden
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Distans
Företagsanpassad utbildning
Distans, Rikstäckande

Beskrivning av: Leveransvillkor och utlandsbetalningar - Företagsanpassad

Utbildning inom leveransvillkor och utlandsbetalning

Rätt leveransvillkor fördelar ansvaret för kostnader och risker under transporten. Rätt betalningslösning minimerar risken för att inte få betalt. Tillsammans kan leverans- och betalningsvillkor vara ett kraftfullt säljverktyg.

Just nu är dessa ämnen extra betydelsefulla. Det är viktigt att både säljare och köpare förstår hur ansvaret för kostnader och risker fördelas under transporten. Det är också viktigt att säkra risken att inte få betalt och inte minst att kunna hjälpa sin kund med en leverantörskredit.

Vi går grundligt igenom leveransvillkoren Incoterms® 2020, men visar även hur leveransvillkor samspelar med allmänna leveransbestämmelser som Orgalime S2012, med de olika transportdokumenten och olika betalningslösningar.


Många små och medelstora bolag avstår från potentiellt lönsamma exportaffärer på grund av risken att inte få betalt. Så ska det inte behöva vara. Lär dig mer om olika betalningslösningar som är bra både ur säljarens och köparens perspektiv. Vi går grundligt igenom olika betalningsformer som Dokumentinkasso, Remburs, EKN-garanti och Betalningsgaranti.

Vi fokuserar mycket på remburser och går igenom vad en remburs innebär, beskriver olika typer av remburser, fördelar med rembursen och vad man ska tänka på när man arbetar med remburser. Vi ger råd om vilka betalningsformer som är lämpliga på olika länder.


Utbildningen innehåller också praktiska övningar kring leveransvillkor och remburshantering. 

Program

Vi tar bland annat upp:

• Exportofferten och standardavtal Orgalime S2012, NL 17
• Leveransvillkor i internationell handel
• Genomgång av leveransvillkoren i Incoterms® 2020
• Köparens och säljarens åtaganden
• Incoterms® 2020 och varuförsäkringen
• Transportdokumenten och konventionerna som reglerar transportsätten

• Risker i utlandsaffärer och val av betalningsvillkor
• Rena betalningar och dokumentinkasso
• Remburs inkl. praktisk övning kring rembursavräkning
• Kopplingen mellan leverans- och betalningsvillkor
• EKN-garantier, både risktäckning och finansieringsmöjlighet
• Bankgarantier, privata kundkreditförsäkringar och factoring

Mål

Målet med utbildningen är att du ska förstå innebörden och fördelarna med olika leverans- och betalningsvillkor och hur dessa kan kombineras på ett optimalt sätt för att säkerställa för säljaren att få betalt och för köparen att få sin leverans.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Det var bra att det kom upp riktiga exempel, eftersom det hjälpte att förstå ytterligare hur betalningsvillkor och leveransvillkor ska matcha."

"Väldigt kunniga och inspirerande föreläsare. Stort plus."

"Tyckte det var mycket bra arrangerat."

”Det var en mycket bra utbildning som jag redan haft nytta av när vi förhandlat avtal med våra utländska kunder" Fredrik Ljungkvist, Finance and Logistics Manager, Renapharma AB

”Business Swedens föreläsare var både väldigt kunniga och insatta samt pedagogiska och lärde ut på ett mycket bra sätt." Melker Persson, Sales & Marketing Manager Cue Dee AB

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med skeppning eller logistik, handlägger exportdokument, är orderansvarig, men även till dig som arbetar med ekonomi och finans eller inköp.

Det är bra om du har vissa grundkunskaper i leverans- och betalningsvillkor.

Kostnad

Kontakta oss för offert

Kursledare

Föreläsare är Yvonne Brycker och Maria Lundberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

 Yvonne Brycker

Yvonne Brycker, Business Sweden, tel 08-588 660 17

Yvonne arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella betalningar, risker, exportfinansiering och leveransvillkor. Yvonne är ekonom och har lång erfarenhet av internationella betalningar och finansiering efter många år på banker, EKN och Business Sweden.

Maria Lundberg, Business Sweden, tel 08-588 662 49

Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella transport- och logistikfrågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Maria är jurist och har lång erfarenhet från transport- och logistikbranschen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leveransvillkor och utlandsbetalningar - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Business Sweden

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Business Sweden

Business Sweden

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Annie Fredriksson
Carsten Billeschou, Handheld
Handheld Group med huvudsäte i Lidköping är en global aktör som tillverkar stryktåliga industriella handdatorer som säljs till kunder värden över. Vi anlitade Business Sweden för att stärka vår kompetens inom export och beställde en utbildning i Exportteknik. Kursen gav oss en gedigen, bred och detaljerad kunskap om leveransvillkor, dokumentatio...
Visa mer
Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 22 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Leveransvillkor och utlandsbetalningar - Företagsanpassad från Business Sweden, fyll i dina uppgifter: