Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Internationell e-handel

Business Sweden
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-21 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm

Beskrivning av: Internationell e-handel

Utbildning inom e-handel på export

Under denna kurs presenterar vi olika områden som du som e-handelsexportör bör känna till för att öka förutsättningarna för en så framgångsrisk internationell satsning som möjligt.

Vill du bli en långsiktigt framgångrik och konkurrenskraftig global e-handelsaktör så är det bra att ha koll på marknadernas villkor och beteendemönster. Under denna kurs presenterar vi olika områden som du som e-handelsexportör bör känna till för att öka förutsättningarna för en så framgångsrik internationell satsning som möjligt.

E-handeln har i allra högsta grad blivit global. Möjligheterna för svenska företag att nå ut till kunder över hela världen genom webben har aldrig tidigare varit så stora. Men detta ställer också nya krav på företagen som, för att lyckas bli konkurrenskraftiga globala e-handelsaktörer, måste anpassa sig efter såväl strukturella som kulturella förutsättningar på de olika marknaderna. Begreppet "Go global - Act local" är många gånger avgörande för om man kommer att bli långsiktigt framgångsik med sin e-handel internationellt. Det är därför även viktigt att vara förberedd och sätta en färdig exportstrategi. Under kursen går vi igenom såväl strukturella som kulturella aspekter - allt ifrån rent exporttekniska frågor så som tull- och momsregler, dokumenthantering och legala frågor till lokala preferenser och beteendemönster, som är av betydelse och många gånger avgörande att anpassa sig efter för en lyckad e-handelsexport.

 

  Plats

  Business Sweden

  Stockholm 

  Business Sweden

  World Trade Center

  Klarabergsviadukten 70

  Stockholm (Intill Stockholms Central)

  Göteborg

  Business Sweden

  Östra Hamngatan 16

  Göteborg

  Program

  Obs! Medtag egen laptop till kurstillfället

  Vi tar bland annat upp:

  • E-handeln ur ett exporttekniskt perspektiv; vikten av att förbereda sin internationella expansion online.
  • Vi presenterar Business Swedens kostnadsfria digitala guide: E-handelsguiden, full med relevant information om vad som gäller vid onlineförsäljning till ett flertal intressanta marknader både inom och utanför EU.
  • Go global - act local: Att förstå och välja rätt e-handelsmarknad samt anpassa sitt erbjudande lokalt mot varje marknad är ofta avgörande för att lyckas
  • Legala aspekter vid internationell onlineförsäljning. Köpvillkor och konsumentskydd vid e-handel. Nya lagar och regler inom EU som berör e-handeln. 
  • Den praktiska hanteringen och proceduren kring tullar, moms och dokument vid export
  • Övningar genom praktiska exempel

  Mål

  Kursens mål är att ge företaget kunskap om e-handeln ur ett exporttekniskt perspektiv.Vi presenterar verktyg som företaget kan ha stor nytta av i sina förberedelser för att bli framgångsrika och effektiva internationella e-handelsföretag. Kursen ger även utrymme för diskussion och erfarenhetsutbyte.

  Citat från tidigare kursdeltagare

  "Väldigt bra kurs, mycket lärorikt och nyttigt för oss."

  Målgrupp

  Kursen vänder sig till e-handelsföretag och entreprenörer som ska börja sälja fysiska varor via webshop mot kunder på andra marknader (B2C). Den riktar sig även till dig som har påbörjat internationell onlineförsäljning men som vill förbättra din exportstrategi och få en bättre förståelse för de marknadsvillkor och förutsättningar som råder runt om i världen.

  Kostnad

  4 900 SEK exkl. moms. I kursavgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.

  Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

  Kursledare

  Föreläsare Linda Laszlo Ek och Carl Winberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

  Linda Laszlo Ek, Business Sweden

  Linda Laszlo Ek, Business Sweden, tel 08-588 663 81

  Linda arbetar som rådgivare och föreläsare på Business Swedens Exporttekniska avdelning, framför allt kring frågor som rör gränsöverskridande e-handel samt legala aspekter kring export. Linda är jurist och har arbetat i närmare 20 år med internationella handelsfrågor, såväl på offentlig som privaträttslig nivå.

  Carl Winberg

  Carl Winberg, Business Sweden, tel 08-588 660 00

  Carl arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med frågor som rör internationella transport- och logistikfrågor, försäkringsfrågor, tullfrågor samt juridiska frågor rörande internationell handel och export. Carl är jurist och har arbetat inom shipping-, transport- och försäkringsbranschen.

  Intresseanmälan

  Fyll i formuläret för att få mer information om Internationell e-handel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

  Film

  Business Sweden

  Business Sweden

  Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


  Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

  Kontaktuppgifter till Business Sweden

  Business Sweden

  World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
  101 24 Stockholm

   Visa telefonnummer

  Recensioner

  Snittbetyg: 4

  Baseras på 1 recensioner.

  Torbjörn
  (4)
  Det var en bra dag med nyttig information om export via e-handel, rädslan av att det är "för"svårt eller komplicerat med e-handel på export minskade. Mycket av det som vi gick igenom var hur man hittar information på E-handelsguiden som Business Sweden ger ut, utan denna genomgång skulle det kunna vara svårt att hitta nödvändig information. ...
  Visa mer
  Recensioner
  Kursrecensioner
  (4,0)
  Baseras på 1 recensioner.
  Läs recensioner
  Arrangörsrecensioner
  (4,7)
  Baseras på 8 recensioner.
  Alla recensioner för arrangören

  Liknande utbildningar