Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Förbättra din export

Business Sweden
Kort om utbildningen
1 dag
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-01 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Förbättra din export

Utbildning inom export

Den här utbildningen ger dig värdefull kunskap i det praktiska exportarbetet genom hela den internationella leveranskedjan. Vi går igenom alla de moment som du som exportör behöver hålla koll på för att undvika onödiga fallgropar och kostsamma överraskningar. Här får du en genomgång av fem av våra experter i en och samma utbildning!

En internationell handelstransaktion inbegriper många komplexa aktiviteter och moment mellan exportör och importör, såsom offertarbetet, finansieringslösning, produktkrav, dokument- och tullhantering, leveransvillkor, transport och säkerställd betalning. I en alltmer konkurrensutsatt global handel, är dessa exporttekniska moment oerhört viktiga nyckelkomponenter för att nå konkurrensfördelar och för att exportaffären ska bli framgångsrik.

Förbättra dina exportstrategier

Under denna heldag, kommer du att få en tydligare bild kring hur du kan förbättra ditt företags exportstrategi exempelvis genom att effektivisera tullhanteringen, få till smidigare transportlösningar och attraktiva betalningsflöden, som i sin tur ökar förutsättningarna för att ditt företag ska lyckas med sin exportaffär.

Plats

Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70 (intill Stockholms Central), Stockholm

Business Sweden plats

 

Program

Vi tar bland annat upp:

  • Hur du förbereder offert och köpeavtal vid internationella affärer
  • Alternativa finansieringsmöjligheter vid internationella affärer
  • Produktanpassning, certifiering och märkning
  • Hanteringen av dokument, tullar och avgifter vid export
  • Vilka fördelar du kan få av EU:s frihandelsavtal
  • Transporter
  • Leveransvillkoren i Incoterms® 2020
  • Hur du säkerställer betalning vid internationella affärer
  • Hur du minskar riskerna och ökar konkurrensfördelarna genom hållbart företagande

Mål

Målet med denna utbildning är att ge en helhetsbild av alla de moment i det praktiska exportarbetet som man som exportör oftast behöver hantera för att få en så effektiv och framgångsrik export som möjligt.  

.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Jättebra information, härliga och proffsiga föreläsare."

"Allt var väldigt bra ordnat, hög klass på alla föreläsare."

Målgrupp

Alltifrån VD:ar och personal som arbetar med exportverksamhet och som vill utveckla och effektivisera sitt exportarbete, till dig som är i startgroparna att satsa internationellt och vill göra rätt från början.

Kostnad

5 900 SEK exkl. moms. inklusive lunch och dokumentation.

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget

Kursledare

Utbildningen hålls av våra 5 erfarna experter och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden: 

Linda Laszlo Ek
Linda arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning, framför allt med de legala aspekterna vid export både B2B och B2C. Genom åren har hon coachat många företag i deras exportarbete, i synnerhet retailbolag som vill expandera internationellt via e-handel. Hon har en bakgrund som affärsjurist och är en flitigt anlitat föreläsare.

Yvonne Brycker, 
Yvonne arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella betalningar, risker, exportfinansiering och leveransvillkor. Yvonne är ekonom och har lång erfarenhet av internationella betalningar och finansiering efter många år på banker, EKN och Business Sweden.

Maria Klebert Björk, 
Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning med särskilt fokus på frågor som rör produktkrav, livsmedel- och hållbarhetsfrågor. Maria är jurist och har under många år stöttat och väglett företag i exporttekniska frågor.

Helena Kohlström Ziegel
Helena arbetar på Business Sweden framför allt med tullrelaterade frågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Helena har lång erfarenhet som tullspecialist och tullansvarig inom tillverkande industri.

Maria Lundberg,
Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella transport- och logistikfrågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Maria är jurist och har lång erfarenhet från transport- och logistikbranschen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förbättra din export, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Film

Business Sweden

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Business Sweden

Business Sweden

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förbättra din export!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 22 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förbättra din export från Business Sweden, fyll i dina uppgifter: