Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
2 dagar
1 116 - 1 695 EUR exkl. moms
   
Distans, Stockholm, Sundsvall
Engelska

Video

Kursbeskrivning

Vill du få nödvändig kunskap för att kunna leda ett Lean-Agilt företag, genom att använda Scaled Agile Framework® (SAFe) och dess underliggande principer? 

Vill du få svar på de frågor du har eller får under en interaktiv kurs, där vi förbereder dig till att certifiera dig och att bli en certifierad SAFe® Agilist (SA)? 

Gillar du erfarna lärare som lyssnar in och anpassar kursleveransen efter deltagarnas behov, som delar med sig av sina egna upplevelser och fortfarande levererar det som behövs för att du skall bli nöjd.  

Då är det här kursen för dig!

De principer vi förmedlar kommer från Lean, systemtänkande, agil utveckling, produktutvecklingsflöde och DevOps. Vi ger en inblick i hur en verksamhet kan blomstra på konkurrenskraftiga marknader genom verksamhets-agilitet och hur man skapar team och teknisk agilitet. Vi diskuterar också hur man organiserar och omorganiserar runt värdeflödet.  

Du kommer att få genomföra en PI-planering, där vi provar på och lär sig oss hur man genomför eventen. Vi kommer också beskriva samordning av flera agila release-tåg (ART). Vikten av att anta en kundcentrerad inställning och ett designtänkande tillvägagångssätt för agil produktleverans kommer vi att utforska. Till sist skapar vi förståelse för hur man implementerar en Lean-portföljhanteringsfunktion inom företaget.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Följande individer har nytta av att gå kursen: 

 • Chefer och ledare på alla nivåer 
 • Utvecklings-, kvalitetssäkrings- och infrastruktur ansvariga 
 • Program- och projektledare 
 • Produkt- och produktlinjechef 
 • Enterprise-, system- och lösningsarkitekter 
 • och många fler 

Alla är välkomna att delta på kursen oavsett erfarenhet. Men för de som vill certifiera sig rekommenderar vi att de har: 

 • mer än 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, testning, verksamhetsanalys, produkt- eller projekthantering 
 • erfarenhet av Scrum 

Kursinnehåll

 • Blomstra i den digitala tidsåldern med verksamhets-agilitet
 • Bli en Lean-Agile ledare
 • Skapa team and teknisk agilitet
 • Att bygga lösningar med agil produktleverans
 • Lean-portföljhantering
 • Förändringsledning
 • Bli en certifierad SAFe® Agilist 

Upplägg

Klassrum  

Två dagars klassrumsutbildning, där vi anpassat oss till de rådande omständigheterna under COVID-19 pandemin. Läs gärna vår hälso- och säkerhetspolicy. 

Genom att följa vår policy känner vi att vi med tillräcklig säkerhet kan arrangera en kurs ansikte mot ansikte, där deltagarna kan vara kreativa och få den bästa lärandeupplevelsen med erfarna lärare. 

Distans 

Fyra halvdagar i digitalt klassrum som ger deltagarna möjlighet till individuell fördjupning innan och under kursen.  

Kursledare

Mats Janemalm

Mats har arbetat som konsult sedan 1983 och har haft förmånen att lära sig av många olika uppdrag inom olika branscher. År 2000 deltog han på sin första agila konferens och har sedan dess försökt att praktisera Lean och Agile när helts det är möjligt.

Mats gillar att arbeta med allt som ger lärande eller affärsvärde och gör sitt bästa för att dela med sig av erfarenheter inom teknik, affärer och ledarskap. Han använder lämpliga tekniker från väl beprövade ramverk som till exempel Scrum och SAFe samt många andra tillförlitliga källor.

Anders Nygren

Anders har arbetat som coach och utbildare inom Lean och Agile i över ett decennium. Han har varit mentor för team och ledare under deras transformationsresa till ett agilt arbetssätt. Med över 30 års erfarenhet av IT och produktutveckling förstår han utmaningarna i samband med förändring och behovet av god kommunikation.

Han har med bra resultat utbildat mer än 2000 människor på både stora företag och små verksamheter, för att kunna certifiera sig i Lean, Agile och ITIL.

Anders har hjälpt många organisationer med deras förändringsresa och är Accredited Trainer, certifierad Scrum Master och SAFe Program-konsult (SPC), samt NLP Practitioner. 

Examen, diplom m.m.

Efter kursen har du möjlighet att certifiera dig till SAFe® Agilist (SA) via Scaled Agile. I kurspriset ingår ett försök till certifiering. Efter avslutad utbildning får du en inbjudan att genomföra ett webbaserat prov. När du klarat certifiering får du ett års medlemskap i SAFe Community Platform, där du kan ladda ner intressant material och bli inbjuden till olika event. 

Certifieringen måste göras inom 30 dagar efter kursavslut från valfri dator. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leading SAFe 5, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Business Driven Development AB

Business Driven Development AB (BDD) är ett företag som levererar tjänster inom området Agile transformation, utbildning och ledarskap. Alla våra seniorkonsulter är certifierade SAFe Program Consultant (SPC) eller SAFe Program Consultant Trainer (SPCT), liksom innehavare av andra certifieringar inom Agile....


Läs mer om Business Driven Development AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Business Driven Development AB

Adelgatan 21
211 22 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Leading SAFe 5!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Leading SAFe 5 från Business Driven Development AB , fyll i dina uppgifter:

Mer inom området