Certifierad Scrum Master PS1

Business Driven Development AB
Kort om utbildningen
4 tillfällen
15 950 - 17 950 SEK exkl. moms
Distans, Stockholm
Svenska

Video

Certifierad Scrum

Kursbeskrivning

Certifierad Scrum Master PS1

Välkommen till en praktisk kurs på svenska.

Scrum Mastern är idag en etablerad roll  inom alla typer av IT-utveckling och de flesta chefer vet att en duktig Scrum Master är nyckeln till att skapa högpresterande team. För individer, har rollen etablerats som en attraktiv kariärväg med många möjligheter.

I den här två-dagarskursen kommer deltagarna att få praktisk kunskap i hanteringen av aktiviteterna i Scrum, samt de viktigaste komponenterna inom teamfacilitering. Du kommer att förstå grunden i hur man skapar högpresterande Agila team som levererar maximalt affärsvärde.

Förutom grundläggande koncept på team-nivå, så vävs betydelsen av Scrum Master-rollen i hela företaget in på ett naturligt sätt. Om du väljer att gå kursen online, kommer du att se hur olika digitala verktyg kan användas i ditt eget team.

Efter kursen skall du som deltagit vara trygg i vad Scrum Master-rollen innebär och kunna:

 • Beskriva Scrum utifrån både hur och varför-perspektiven
 • Facilitera Scrums aktiviteter
 • Stödja ett outröttligt förbättringsarbete
 • Coacha ett Agilt team till maximalt affärsresultat
 • Stödja implementationen av DevOps
 • Klara provet för att bli Professional Scrum Master I

Målgrupp

Följande individer har nytta av att gå kursen:

 • Framtida och nyblivna Scrum Mastrar som behöver kunna utöva rollen
 • Teammedlemmar som vill vara med och bygga sitt fantastika team
 • Erfarna Scrum Mastrar som vill repetera och förstå sin roll i ett bredare perspektiv
 • Lean-Agila ledare som önskar förstå Scrum Master-rollen
 • Chefs-Scrum Mastrar som vill bygga ett gott samarbete med Scrum Mastrar i ett samarbete mellan många team

Du behöver ingen speciell kunskap för att gå kursen, men ett intresse för teamarbete är en klar fördel. Kom förbered genom att ladda ned och läsa Scrumguiden från scrumguides.org. Prova gärna dina kunskaper genom den öppna utvärderingen (Open Assement) som finns på Scrum.org.

Kursinnehåll

Ämnen som täcks in:

 • Grunderna i Scrum (syfte, värderingar, roller, aktiviteter och artifakter)
 • Kännetecknande av Scrum Master-rollen
 • Hantering av produktbackloggen (tårtbitar, dokumentation och estimering)
 • Verktyg och arbetssätt för att genomföra en Sprint
 • Coachning av det Agila teamet
 • ”Servant Leadership”

Upplägg

Förberedelser

Cirka en vecka innan kursen håller vi ett kort online-möte för fånga upp kursdeltagarnas behov samt eventuellt att bekanta oss med online-tekniken.

Genomföranda

1. Intro till Scrum, backlogg-hantering

2. Scrums aktiviteter

3. Organisation och grupputveckling

3. Ledarskap, mätning, teknik och sammanfattning

Uppföljning

Cirka 2 veckor efter kursen har vi ett uppföljningsmöte för att fånga upp frågor inför certifieringen.

På plats

Två dagars klassrumsutbildning, där vi anpassat oss till de rådande omständigheterna under COVID-19 pandemin. Läs gärna vår hälso- och säkerhetspolicy. 

Genom att följa vår policy känner vi att vi med tillräcklig säkerhet kan arrangera en kurs ansikte mot ansikte, där deltagarna kan vara kreativa och få den bästa lärandeupplevelsen med erfarna lärare. 

Distans 

Tre eller fyra halvdagar i digitalt klassrum som ger deltagarna möjlighet till individuell fördjupning innan och under kursen.

Språk

Denna kurs hålls företrädelsevis på svenska. På begäran kan vi använda engelska i undervisningen.

Allt kursmaterial är på engelska.

Kursledare

Mats Janemalm

Mats har arbetat som konsult sedan 1983 och har haft förmånen att lära sig av många olika uppdrag inom olika branscher. År 2000 deltog han på sin första agila konferens och har sedan dess försökt att praktisera Lean och Agile när helts det är möjligt.

Mats gillar att arbeta med allt som ger lärande eller affärsvärde och gör sitt bästa för att dela med sig av erfarenheter inom teknik, affärer och ledarskap. Han använder lämpliga tekniker från väl beprövade ramverk som till exempel Scrum och SAFe samt många andra tillförlitliga källor.

Anders Nygren

Anders har arbetat som coach och utbildare inom Lean och Agile i över ett decennium. Han har varit mentor för team och ledare under deras transformationsresa till ett agilt arbetssätt. Med över 30 års erfarenhet av IT och produktutveckling förstår han utmaningarna i samband med förändring och behovet av god kommunikation.

Han har med bra resultat utbildat mer än 2000 människor på både stora företag och små verksamheter, för att kunna certifiera sig i Lean, Agile och ITIL.

Anders har hjälpt många organisationer med deras förändringsresa och är Accredited Trainer, certifierad Scrum Master och SAFe Program-konsult (SPC), samt NLP Practitioner. 

Examen, diplom m.m.

Efter kursen har du möjlighet att certifiera dig till Professional Scrum Master nivå 1 (PSM I) via scrum.org. I kurspriset ingår ett försök till certifiering. Efter avslutad utbildning får du tillgång till den kod du behöver för att kunna genomföra det webbaserade provet. 

En avklarad certifiering kommer att stödja din förmåga att leda förändringen mot ett agilt arbetsätt i din organisation.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Scrum Master PS1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Business Driven Development AB

Business Driven Development AB (BDD) är ett företag som levererar tjänster inom området Agile transformation, utbildning och ledarskap. Alla våra seniorkonsulter är certifierade SAFe Program Consultant (SPC) eller SAFe Program Consultant Trainer (SPCT), liksom innehavare av andra certifieringar inom Agile....


Läs mer om Business Driven Development AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Business Driven Development AB

Adelgatan 21
211 22 Malmö

Tel: +46 (0) 40 699 25 10
Mobil +46 (0) 706 56 44 55

Recensioner
Bli den första att recensera Certifierad Scrum Master PS1!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Scrum Master PS1 från Business Driven Development AB , fyll i dina uppgifter:

Mer inom området